Trailrunning – Åda Wild Boar Race


Att ta sig ut i skogen för att träna och tävla traillöpning är något som har växt mycket de senaste åren. Så när Åda Wild Boar Race bjöd in oss och Per för att tävla nappade vi direkt.

Åda Wild Boar Race är en trailtävling i Sörmland. Under tävlingsdagen erbjuds tre olika sträckor; 11km, 22km eller deras ultralopp som är på 53km. Detta var första gången som Per skulle testa att springa trail så vi tyckte att 11km skulle passa perfekt. Vi måste även poängtera att det är inte bara skogslöpningen som är utmanande, denna tävlingar är även väldigt kupperad och teknisk. Det är svårt att springa snabbt om du inte är van att springa i obanad miljö.

Åda Wild Boar Race Otto Norin till vänster var med och hjälpte till att filma under tävlingen.

För dig som ska ställa upp i Ångaloppet eller i en annan swimruntävling rekommenderar vi varmt att du tar dig ut och springer i skogen. Detta för att många swimruntävlingar har liknande löpning som i traillopp, det är på naturens villkor. Är du ovan vid denna typ av löpning tycker vi absolut att du bör träna på det lite extra inför det lopp som du ska delta i. Är du osäker på vart du ska träna så kan vi rekommendera att du ställer upp i ett traillopp. Du får en fin upplevelse samt ett kvalitetspass på samma gång.

TrailrunUnder stora delar av Åda Wild Boar Race bjöds det på fantastisk löpning.

Vi vill passa på att tack hela tävlingsorganisationen för en härlig dag med mycket rolig och utmanande löpning, vi kommer tillbaks nästa år igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: