Ångaloppet 2016 – bansträckning ändras


Till följd av det kalla vattnet i Östersjön ändras Ångaloppets bansträckning 2016.

För första gången i tävlingens sexåriga historia tvingas tävlingsledningen att tätt inpå tävlingsdagen ändra bansträckningen. Till följd av det kalla vattnet i Östersjön måste vi justera banan och lägga mer simning i insjön Ången och mindre simning i Östersjön. Temperaturerna i vattnet utanför Ånga har fortsatt att sjunka under veckan och längst ut på havsvarvet mätte vi idag upp 11 grader. Inomskärs är vattentemperaturen högre och ligger på mellan 13-14 grader. Beslutet att ändra banan är givetvis tråkigt, men då säkerheten är av högsta prioritet var beslutet enkelt.

Tävla utan våtdräkt?
Ångaloppet är en tävling där deltagarna ska kunna ställa upp utan våtdräkt, så även 2016. Den nya banan har totalt 1500 meter simning i insjön Ången (20 grader i vattnet) och 600m inomskärs i Östersjön där vi idag alltså hade en vattentemperatur på mellan 13-15 grader. Vi har själva testat banan utan våtdräkt och för oss fungerade det utmärkt. Är du frusen skulle vi rekommendera neoprenshorts, neoprenväst eller kort våtdräkt.

För att se bansträckning och distanser till den nya banan på söndag så rekommenderar vi att du läser vårt tidigare blogginlägg, du hittar genom att klicka här. klicka här.

Vi vill poängtera att bansträckningen för Ångaloppet Familj och Ångaloppet Sprint inte kommer att förändras.

One response to “Ångaloppet 2016 – bansträckning ändras

Kommentera

%d bloggare gillar detta: