Busselton Jetty Swim


Andy Donaldson är en av Australiens främsta simmare i Öppet Vatten. Efter hans vinst i Busselton Jetty Swim fick jag möjlighet att snacka lite med honom om tävlingen.

Busselton är en liten semesterort ca 25 mil söder om Perth på Australiens västkust. Precis som så många andra orter där det är långgrunt finns en pir. Den här är känd för att vara en av de längsta i världen. Piren sträcker sig 1800m ut i Indiska oceanen och är mäktig att titta på. Tävlingen har funnits i över 20 år och var i år fulltecknad med ca 2500 simmare.

Häftigt att se alla 2500 simmare runt piren.

Själv hade jag inte koll på tävlingen förrän någon dag innan och jag försökte in i det sista att få tag på en startplats utan framgång. Jag fick istället njuta av härliga simbilder med hjälp av drönare som jag flög längs piren, inte helt fel. Jag passade även på att prata med både Andy och Jess som simmade tävligen. Andy vann dessutom herrklassen på fina 42 minuter.

Andy vann, men det var inte med många meter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: