Cameron Van Der Burgh – världsrekordhållare


Cameron Van Der Burgh – världsrekordhållare och OS-Guld medaljör på 100m bröstsim från OS i London 2012.

I helgen var jag nere i Eindhoven tillsammans med SK Neptun och några av våra simmare. Jag passade då på att göra ett antal intervjuer med enligt mig intressanta personer i “simvärlden”. Den första intervjun är mer OS-guld medaljören på 100m bröstsim från OS i London 2012, Cameron Van Der Burgh. Jag var såklart väldigt glad att han hade tid att ställa upp på en intervju trots ett späckat schema med många lopp under tävlingen. Cameron har VM-kval som börjar nästa helgen och han visade på god form under helgen, bland annat slog han personligt rekord på 200m bröstsim.

Utöver sitt OS-guld har han ett flertal VM Guld och innehar även tre världsrekord, se nedan:

Världsrekord Cameron Van Der Burgh

25m bassäng
50m bröstsim: 25.25
100m brössim: 55.61

50m bassäng
100m bröstsim: 58.46

När Cameron simmar bröstsim (som är det långsammaste simsättet) så skulle jag inte hänga med om jag så fick simma crawl :). Skulle du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: