Förändringar på grund av Corona


Sverige befinner sig ännu inte i normalläge, så vi på Ångaloppet måste givetvis också göra vårt yttersta för att minimera smittspridning. Färre antal startande lag och ingen efteranmäla är några av de förändringar vi gör.

Fokus på tävlingen

Först och främst vill vi säga att vår ambition är precis som tidigare år att samtliga lag ska ha en rolig och tuff dag i den sörmländska naturen. Du som har tävlat på Ånga tidigare kommer känna igen dig och vi hoppas att du ser fram emot att uppleva Ångaloppet med din lagkamrat.

Färre startande lag

Totalt kommer 450 lag att kunna komma till Ånga den 14 augusti för att tävla i swimrun. Vi har som vanligt flera olika tävlingar så deltagarna kommer att spridas ut under hela dagen. Redan nu har vi 150 lag i startlistan (anmälda lag från 2020).

Ingen efteranmälan

Vi kommer inte tillåta efteranmälningar på tävlingsdagen likt tidigare år. Torsdagen den 12 augusti är sista dagen för anmälan. Detta gäller samtliga lopp.

Förändringar av tävlingsområdet

För att minimera trängsel på tävlingsområdet kommer vi bland annat ta bort omklädningsrum, ha minimalt antal tält på området, inte ha prisutdelning och andra åtgärder för att se till att deltagare vid så få tillfällen som möjligt samlas i större grupper.

%d bloggare gillar detta: