Inspireras av Sydafrikanska löpare


I Pretora hittar man träningscentret HPC där några av Sydafrikas snabbaste löpare tränar. I filmen inspireras vi av deras löpare och pratar med tränaren om hur de jobbar för att utveckla eleverna på “Tuks Sports High School Athletics Academy”.

Coach + några av löparna i laget.

Att träna i Sydafrika under deras sommar är betydligt enklare än svensk vinter. Runt 20 grader i luften på morgonen och solen som kommer upp över bergen. Att få möjlighet att under två veckor träna med några av de bästa ungdommarna var jobbigt och inspirerande. Otroligt målmedvetna ungdomar som sex dagar i veckan börjar springa kl 05:30 och därefter tränade ytterligare ett pass på eftermiddagen.

Coach Goddferey

Under lägrets sista morgon tog jag med mig kameran för att prata lite med Letlhogonolo (kallas för More) och hans tränare Goddferey. More springer 1500m på 4:09 och var en dedikerad och duktig löpare. Det viktigaste som jag tar med mig från samtalen är vilan. Både More och Goddferey tar upp hur viktig vilan är i deras planering vilket jag tror att många kan glömmer.

Löpningen sker alltid på mjuka gräsmattor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: