Intervju


matsochjeanette

Rutinerad mixduo satsar på Ångaloppet

Duon har varit med sedan starten av Ångaloppet 2011 och rutinen är en av deras främsta styrkor som lag. Mats och Jeanette Rubertson är ett sammansvetsat lag, såväl i swimrunlopp som på hemmaplan.

Mats och Jeanette är ett rutinerat lag som inte bara har figurerat i resultatlistorna sedan Ångaloppet gick av stapeln första året 2011, de har också kört andra swimrunlopp tillsammans och ständigt hittar de nya utmaningar att ta sig an. De är bägge två vana konditionsidrottare som inte bara är ett lag i tävlingssammanhang, utan också till vardags. Mats och Jeanette är laget som levt ihop i mer än 25 år, tränar mycket tillsammans och tycker sig ha fördel av att vara så sammansvetsade. – Vi har levt ihop så länge och vi känner varandra så pass bra att vi kan dra nytta av det, vi läser av varandra under loppet och vet vad vi kan säga till varandra för att pusha på rätt sätt, säger Mats.

Under åren som Ångaloppet har arrangerats så har både Mats och Jeanette deltagit alla år, dock inte alltid i samma lag. De två senaste åren har Jeanette vunnit damklassen tillsammans med Maria Edstedt men i år tävlar de åter igen tillsammans. Anledningen till att de vill återkomma till Ånga varje år har de klart för sig. – Ångaloppet är som en rolig hinderbana, det är så mycket spännande terräng upp och ner och dessutom är havsvarvet extra roligt, konstaterar Jeanette. Även Mats delar Jeanettes syn på Ångaloppet. – Loppet är ett lagom endagslopp med korta intervaller, det är perfekt för en nybörjare även om det kräver mycket. Ångaloppet är en fantastisk naturupplevelse och det är en familjär känsla kring hela arrangemanget.

Både Mats och Jeanette tränar och tävlar i simbassängen också där de tillhör Simklubbens Neptuns mastersgrupp. Tre dagar i veckan simmar de tillsammans och utöver det löptränar de ett par gånger i veckan.  1999 gjorde paret en svensk klassiker tillsammans och Vansbrosimmet har de simmat hela 10 gånger. Att den här duon gillar utmaningar råder det inget tvivel kring. – Tävlandet var från början mest på skoj, nu vill vi utvecklas mer och satsar på en placering topp fem i Ångaloppet i år, avslutar Jeanette.

%d bloggare gillar detta: