Masterssimning


Masterssimning är simträning och simtävling för dem som är äldre än 20 år. Per och Nils från Ångaloppet följer i denna film med på ett simpass med SK Neptun Masters.

Masterssimning passar alla, oavsett om du är en fd elitsimmare som vill ta upp simningen igen eller om du i vuxen ålder upptäckt det roliga med simträning. Det finns många simklubbar runt om i landet som har en masterssektion och du kan läsa mer om Masters på Svenska Simförbundets hemsida. Om du vill börja simträna tillsammans med andra kontakta gärna simklubben i din stad, du hittar länkar till alla Sveriges simklubbar här.

För att ta reda på mer om simning och simträning lät vi Per simma ett pass med SK Neptun Masters. Vi pratar även Anders Berlin som är klubbens Masterscoach om SK Neptun och deras verksamhet. Neptun har simträning för vuxna från crawl 1 som är en nybörjarkurs upp till Tränining 3 där det är intensiv simträning med två pass i veckan. Verksamheten har totalt fem nivåer och målet är att alla ska kunna hitta en nivå som passar dem, det går även bra att gå vidare till nästa nivå när man klarat en och vill ha nya utmaningar i bassängen. Utöver detta har SK Neptun en av Sveriges största Masterssektioner där medlemmarna tränar fyra pass i veckan och tävlar på SM samt internationella simtävlingar.

Pers mål är att simträna ett pass i veckan och säger själv i filmen att som en fd simmare så finns simtekniken kvar, utmaningen för Per är löpnignen. Per tränar på det lite lugnare banorna med SK Neptun Masters, trots det är det inte helt lätt att hänga på. Det finns många duktiga simmare i gruppen.

Masterssimning

Om du vill veta mer om SK Neptun och deras verksamhet hänvisar vi dig till nedan länkar:

Crawlkurser för nybörjare med SK Neptun
Fortsättningskurser i crawl med SK Neptun
SK Neptun Masters Facebook
SK Neptuns hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: