Vattentemperatur


Med sjunkande temperaturer i Östersjön vill vi här meddela att Ångaloppets bansträckning kan komma att förändras. Mer information kommer närmare tävlingsdagen.

De senaste dagarna har det blåst mellan 7-12 m/s västlig vind. Detta gör att ytvattnet i Ångaviken blåser ut till havs och effekten blir att vattentemperaturen sjunker. I skrivande stund har det sjunkit från 21 grader till 14 grader på en veckas tid i Östersjön. I och med att vi inte har krav på våtdräkt när du tävlar under Ångaloppets tävlingar är kalla vattentemperaturer en utmaning för tävlingsorganisationen. Om inte vattentemperaturen stiger till helgen kan vi behöva justera Ångaloppets bansträckning så att det blir färre simsträckor i Östersjön. Tävlingsledningen följer väderprognosen och kommer senast lördagkväll meddela eventuell förändring av banan.

Ångaloppet är och har alltid varit förberedda för ett år med kallt vatten. Därför finns en alternativ bansträckning, vilken längdmässigt är i paritet med Ångaloppets originalbana, där vinnartiden således kommer vara likvärdig med den ordinarie banan.

Med årets väderförhållanden kan det vara sunt att använda sig utav någon form av neopren. Antingen kan man ha neoprenbyxor, neoprenväst eller helt enkelt använda sig av en kort våtdräkt, även kallad shorty. Läs gärna vår utrustningsguide här.

I dagsläget ser vi inte att vädret kommer påverka bansträckningen av Ångaloppet Sprint eller Ångaloppet Familj.

Vid eventuella frågor, kontakta oss på info@angaloppet.se

2 responses to “Vattentemperatur

  1. Hur ser ni på armtatueringen vs lång ärm på våtdräkt?
    Kan man fästa startnummer på annat sätt?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: