Ångaloppet 2024

Ångaloppet arrangerar totalt fem tävlingar under 2024

Ångaloppet 22 km

Vår mest utmanande tävling, 22 km i teknisk swimrunterräng

Datum
10 augusti 2024 10:00
Start
Ånga gård
Bana
20 km löpning 2 km simning 20 simsträckor
Pris per lag
1890 sek från 1/11 2023 2190 sek från 1/2 2024 2490 sek från 1/6 2024

Ångaloppet 11 km

11 km swimrun med totalt 10 simsträckor i både insjö och hav.

Datum
10 augusti 2024 10:00
Start
Ånga gård
Bana
10 km löpning 1 km simning 10 simsträckor
Pris per lag
1490 sek från 1/11 2023 1790 sek från 1/2 2024 1990 sek från 1/6 2024

Ångaloppet Trail

Fantastisk traillöpning vid Ånga

Datum
10 augusti 2024 10:30
Start
Ånga gård
Bana
10 km löpning 0 m simning 0 simsträckor
Pris per person
490 sek från 1/7 2024 590 sek från 1/8 2024

Ångaloppet 5 km

Perfekta banan för dig som vill testa swimrun

Datum
10 augusti 2024 13:00
Start
Ånga gård
Bana
4,7 km löpning 300 m simning 3 simsträckor
Pris per lag
590 sek från 1/11 2023 790 sek från 1/2 2024 990 sek från 1/6 2024

Ångaloppet Familj

Det här är vår tävling för hela familjen, även de yngsta.

Datum
10 augusti 2024 14:00 14:45
Start
Ånga gård
Bansträckningar
3,3 km, 3 simsträckor 1,5 km, 2 sträckor med löpning i vatten
Pris per lag
390 sek

Ångaloppet 22 km

Din styrka och uthållighet sätts på prov under tuff terränglöpning – din förmåga att behålla lugnet och vara fokuserad ställs på sin spets då du simmar och navigerar i öppet vatten. 20 km terränglöpning, 2 km simning, via öar och kobbar gör Ångaloppet till ett annorlunda och vackert lopp i Sörmlands skärgård. I lag om två springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav. Varmt välkomna att utmana er själva.

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I år går loppet på en varvbana där varje varv är 11 km. Starten sker samtidigt som vårt 11 km lopp men där deltagarer i vårt 22 lopp kör två varv. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är markerad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 20 stycken och den längsta är 190 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det sex vätskekontroller.

Ångaloppet bild 1

Bansträckning

Starttider - tävlingsdagen

Grupp01
kl09:0009:00

Spärrtider

Lagen måste ha passerat varvning på Ånga senast efter 2,5 timmar efter start.

Lagändringar

Mot en avgift på 400 sek går det bra att göra lagändringar. Vi ber er mejla era lagändringar till info@angaloppet.se.

Ångaloppet bild 2
Ångaloppet bild 3

Anmäl dig nu

Ångaloppet 11 km

Ångaloppet 11km är en utmanande swimrunbana som går i både insjön Ången och i skärgården utanför Ånga. Banan påminner mycket om Ångaloppets orginalsträcka. I lag om två personer springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav.

Ångaloppet 11 kilometer är uppdelat på 1 kilometer simning fördelat på totalt 10 simsträckor. Start, varvning och målgång sker vid Ånga Gård drygt en mil utanför Nyköping. Banan tar deltagarna först på en tur norrut för totalt tre simningar i insjön Ången. Sedan efter varvning vid Ånga Gård tar sig lagen ner mot havet för sju simnignar innan man är tillbaks på fastlandet för att ta sig tillbaks till Ånga Gård för målgång.

Ångaloppet sprint bild 1

Bansträckning

A%CC%8Angaloppet-Sprint-11km-2017

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är markerad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 10 stycken och den längsta är 190 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det tre vätskekontroller.

Spärrtider

Vid den tredje vätskekontrollen kommer lagen senast behöva passera efter två timmar. Lagen som inte lyckas med det kommer få åka båt till fastlandet där de där får ta dig tillbaks till Ånga Gård.

Lagändringar

Mot en avgift på 400 sek går det bra att göra lagändringar. Vi ber er mejla era lagändringar till info@angaloppet.se.

Seedning

Seedningsgrupper har vi för att lag med likvärdiga meriter ska få starta i samma startgrupp. Meddela din tidigare placering från swimrun-tävlingar alternativt resultat från andra idrotter när du anmäler dig. Tabellen nedan visar vilka tidigare placeringar som krävs för respektive seedningsgrupp, resultat från Ångaloppet och andra swimrun-tävlingar är prioriterade.

Grupp 0Grupp 1
Placering i en swimruntävling≤ 20oseedade grupper
Ångaloppet sprint bild 2
Ångaloppet sprint bild 3

Anmäl dig nu

Ångaloppet Trail - Nyhet för 2024!

Vi är glada att kunna presentera en spännande nyhet för i år – Ångaloppet Trail!

Denna utmanande tävling tar dig genom en fantastisk 10 km bana i soloklass. Till skillnad från våra swimruntävlingar, där du tävlar i lag, kör du här ensam och får verkligen sätta både din kondition och uthållighet på prov.

Allmänt om banan samt terrängen

Precis som våra populära swimrunbanor går Ångaloppet Trail längs den natursköna insjön Ången och ut till strandkanten av Östersjön. Banan är utformad för att vara krävande och varierad, med terräng som utmanar både kropp och sinne. Förbered dig på en inspirerande resa genom dessa vackra landskap, där varje steg tar dig närmare mållinjen.

Trail 1
Trail 2
Trail 2

Ångaloppet 5 km

Vår introduktion till att tävla i swimrun. Banan är anpassad för dig som vill ha lite kortare sträckor, men fortfarande vill tävla. Det här är en kort och snabb tävling där de bästa sätter av i full fart direkt. Det går självklart bra att ta sig runt i en lugnare takt för att njuta av den fina naturen kring Ånga. Kontakta en kompis och anmäl ditt lag.

Ångaloppet 5 kilometer är uppdelat på knappt 5 km löpning och 300m simning fördelat på 3 simsträckor. Start och målgång sker vid Ånga Gård, drygt en mil utanför Nyköping. Banan tar deltagarna en swimruntur i insjön Ången med teknisk löpning i skogarna i närheten av gården. Totalt är det tre simsträckor där den längsta är på 124m.

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 3 stycken och den längsta är 124 meter och den kortaste 80 meter. Längs med banan finns det en vätskekontroll.

Rabatt på startavgiften

Är en i laget äldre yngre än 18 år eller äldre än 65 år är startavgiften enbart 495 sek. Ange rabattkoden "ungdom5km" eller "senior5km" vid anmälan.

Lagändringar

Mot en avgift på 400 sek går det bra att göra lagändringar kontakta oss på info@angaloppet.se.


Anmäl dig nu

Ångaloppet Familj

Ångaloppet familj är en swimrunfest för barn och ungdomar i åldern 0-15 år. Här har vi varken placeringar eller tidtagning, det viktiga är att ha kul och att göra sitt bästa. Du kan springa snabbt, ta det lugnt eller jogga runt med dina kompisar eller föräldrar.

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och gärden. Banan är snitslad hela vägen och vid vattnet är det tydligt hur lagen ska simma eller springa.

Allmänt om lagen

I Ångaloppet familj tävlar alla i lag om två personer, precis som under Ångaloppet. Målsman bestämmer om det är den längre eller kortare banan som passar bäst. Observera att barn under 11 år måste delta i ett lag med en myndig person. Barn som är i åldern 11-15 år får delta med en jämgammal kompis. Tänk på att för att barnet ska kunna delta i det längre loppet måste hen ha klarat av simborgarmärket innan de deltar i Ångaloppet familjs längre banan. Barnet behöver inte vara simkunnig för att delta i det kortare loppet.


1,5 km banan

Ångaloppet familj korta bansträckningen

Den kortare banan är på 1,5 km. Här springer lagen i vattnet där det är långgrunt, så det är inget tvång att du ska vara simkunnig för att kunna ställa upp i denna klass. Det kommer vara totalt 2 vattenhinder på ca 70m vardera.

3,3 km banan

Ångaloppet familj långa bansträckningen

Den längre banan) är på 3,3 km. I denna klass har vi tre simsträckor som är på ca 100 m vardera. För att kunna vara med i tävlingen måste du vara simkunnig och ha tagit simborgarmärket. Du måste alltså kunna simma minst 200m i ett sträck utan att stanna för att vila.

Badmössa och medalj

I Ångaloppet familj behandlas alla som tar sig i mål som segrare och alla som ställer upp får givetvis en badmössa, tatuering och en medalj. Utöver det bjuds det på frukt och dryck vid målgång.

Så här långt kör du swimrun

Familjelag - 1,5 kmLöpningLöpning i vatten
Sträckor totalt1,3 km200 m
Familjelag - 3,3 kmLöpningSimning
Sträckor totalt3 km300 m
Ångaloppet familj tävlingsbild
Ångaloppet familj tävlingsbild