Ångaloppets tävlingar

Tävlingarna som Ångaloppet erbjuder.

Ångaloppet 22 km

Vårt längsta lopp sätter din fysik på prov. Totalt 24 simsträckor med varierad och utmanande löpning.

Datum
12 augusti, 2018 10:00
Start
Ånga gård
Bana
20 km löpning 2 km simning 24 simsträckor
Antal lag
600 st

Ångaloppet 11 km

11 km swimrun med totalt 10 simsträckor i både insjö och hav.

Datum
11 augusti, 2018 14:00
Start
Ånga gård
Bana
10 km löpning 1 km simning 10 simsträckor
Antal lag
300 st

Ångaloppet 5 km

Vårt nya instegslopp. Välkommen att testa swimrun på Ånga

Datum
11 augusti, 2018 13:00
Start
Ånga gård
Bana
4,7 km löpning 300 m simning 3 simsträckor
Antal lag
300 st

Ångaloppet Familj

Låt barnen också vara med och testa swimrun, detta är vår tävling för hela familjen.

Datum
lördag den 11 augusti, 2018 10:00 för det kortare loppet 10:30 för det längre loppet
Start
Ånga gård
Bansträckningar
3,3 km, 3 simsträckor 1,5 km, 2 sträckor med löpning i vatten
Antal lag
300 st

Ångaloppet 22 km

Din styrka och uthållighet sätts på prov under tuff terränglöpning – din förmåga att behålla lugnet och vara fokuserad ställs på sin spets då du simmar och navigerar i öppet vatten. 20 km terränglöpning, 2 km simning, 12 öar och kobbar gör Ångaloppet till ett annorlunda och vackert lopp i Sörmlands skärgård. I lag om två springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav. Ångaloppet 2019 blir den nionde upplagan av Ångaloppet. Varmt välkomna att utmana er själva.

Start

Ångaloppet 2019 går av stapeln söndagen den 11 augusti och man kan ställa upp i klasserna dam, herr eller mix. Första starten sker klockan 10:00.

Bansträckning

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 24 stycken och den längsta är 230 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det fem vätskekontroller.

Seedningsgrupper

Seedningsgrupper har vi för att lag med likvärdiga meriter ska få starta i samma startgrupp. Meddela din tidigare placering från swimrun-tävlingar alternativt resultat från andra idrotter när du anmäler dig. Tabellen nedan visar vilka tidigare placeringar som krävs för respektive seedningsgrupp, resultat från Ångaloppet och andra swimrun-tävlingar är prioriterade.

Grupp 0Grupp 1Grupp 2Grupp 3Grupp 4Grupp 5-7
Placering i Ångaloppet 2018≤ 10≤ 15≤ 30≤ 40≤ 60oseedade grupper
Placering i Ångaloppet 2017≤ 5≤ 10≤ 20≤ 30≤ 40oseedade grupper
Annan swimruntävling*≤ 3≤ 8≤ 18≤ 25≤ 35oseedade grupper

*Borås swimrun, Engadin swimrun, Kustjagaren, Rockman swimrun, Stockholm swimrun, Utö swimrun, Ångaloppet 11km, Öloppet, ÖtillÖ eller annan swimruntävling med minst 100 deltagande lag under 2018 (eller 2019 för de tävlingar som går av stapeln innan Ångaloppet 2019).

Till grupp 3-4 går även att söka in sig på meriter från andra konditionsidrotter, så som triathlon, löpning, simning, orientering och multisport. Lag där minst en person har deltagit i minst tre Ångalopp är välkomna till startgrupp 3-4.

Om ditt lag inte meddelade sina meriter i samband med anmälan kan ni mejla in era meriter i efterhand till info@angaloppet.se. Vi måste senast 31 juli ha information om era meriter för att kunna placera er i rätt startgrupp.

TODO

Starttider - tävlingsdagen

Grupp0 + 1234567
kl10:0010:0710:1410:2110:2810:3510:42

Spärrtider

Lagen måste ha passerat vätskekontrollen på Rensholmen senast 4 timmar efter start.

Lagändringar

Mot en avgift på 300 sek går det bra att göra lagändringar fram till fredagen den 2 augusti 2019. Vi ber er mejla era lagändringar till info@angaloppet.se. Lagändringar efter detta datum hänvisas till tävlingskansliet på tävlingsdagen, senast 90 minuter innan start måste lagändringen vara gjord, vi ber er respektera detta.

TODO
TODO

Anmäl dig nu

Ångaloppet 11 km

Ångaloppet 11km är en utmanande swimrunbana som går i både insjön Ången och i skärgården utanför Ånga. Banan påminner mycket om Ångaloppets orginalsträcka. I lag om två personer springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav.

Ångaloppet 11 kilometer är uppdelat på 1 kilometer simning fördelat på totalt 10 simsträckor. Start, varvning och målgång sker vid Ånga Gård drygt en mil utanför Nyköping. Banan tar deltagarna först på en tur norrut för totalt tre simningar i insjön Ången. Sedan efter varvning vid Ånga Gård tar sig lagen ner mot havet för sju simnignar innan man är tillbaks på fastlandet för att ta sig tillbaks till Ånga Gård för målgång.

Generic placeholder image

Start

Ångaloppet 11 km 2019 går av stapeln lördagen den 10 augusti och man kan ställa upp i klasserna dam, herr eller mix. Antalet lag är begränsat till 300 stycken. Starten sker klockan 14:00.

Bansträckning

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 10 stycken och den längsta är 190 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det tre vätskekontroller.

Spärrtider

Vid den tredje vätskekontrollen kommer lagen senast behöva passera efter två timmar. Lagen som inte lyckas med det kommer få åka båt till fastlandet där de där får ta dig tillbaks till Ånga Gård.

Seedningsgrupper

Seedningsgrupper har vi för att lag med likvärdiga meriter ska få starta i samma startgrupp. Meddela din tidigare placering från swimrun-tävlingar alternativt resultat från andra idrotter när du anmäler dig. Tabellen nedan visar vilka tidigare placeringar som krävs för respektive seedningsgrupp, resultat från Ångaloppet och andra swimrun-tävlingar är prioriterade.

Grupp 0Grupp 1Grupp 3-7
Placering i en swimruntävling≤ 20≤ 45oseedade grupper

Anmäl dig nu

Ångaloppet 5 km

Ångaloppet 5km blev fantastiskt lyckats under premiären 2018. Om du tycker att sträckorna för att testa swimrun i vanliga fall är för långa eller om du bara är ute efter en kort och snabb tävling så är det här loppet för dig. Kontakta en kompis och anmäl ditt lag.

Ångaloppet 5 kilometer är uppdelat på knappt 5 km löpning och 300m simning fördelat på 3 simsträckor. Start och målgång sker vid Ånga Gård, drygt en mil utanför Nyköping. Banan tar deltagarna en swimruntur i insjön Ången med teknisk löpning i skogarna i närheten av gården.

Generic placeholder image

Start

Ångaloppet 5 km 2018 går av stapeln lördagen den 10 augusti och man kan ställa upp i klasserna dam, herr eller mix. Antalet lag är begränsat till 100 stycken. Starten sker klockan 13:00.

Generic placeholder image

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 3 stycken och den längsta är 125 meter och den kortaste 80 meter. Längs med banan finns det en vätskekontroll.


Anmäl dig nu

Ångaloppet familj

Ångaloppet familj är en swimrunfest för barn och ungdomar i åldern 0-15 år. Här har vi varken placeringar eller tidtagning, det viktiga är att ha kul och att göra sitt bästa. Du kan springa snabbt, ta det lugnt eller jogga runt med dina kompisar eller föräldrar. Kom till Ånga lördagen den 10 augusti 2019 för att vara med!

Start

Ångaloppet familj 2019 går av stapeln lördagen den 10 augusti på Ånga gård. Det kortare loppet startar kl 10:00 och det längre startar kl 10:30.

Generic placeholder image

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och gärden. Banan är snitslad hela vägen och vid vattnet är det tydligt hur lagen ska simma eller springa.

Allmänt om lagen

I Ångaloppet familj tävlar alla i lag om två personer, precis som under Ångaloppet. Målsman bestämmer om det är den längre eller kortare banan som passar bäst. Observera att barn under 11 år måste delta i ett lag med en myndig person. Barn som är i åldern 11-15 år får delta med en jämgammal kompis. Tänk på att för att barnet ska kunna delta i det längre loppet måste hen ha klarat av simborgarmärket innan de deltar i Ångaloppet familjs längre banan. Barnet behöver inte vara simkunnig för att delta i det kortare loppet.

Den kortare banan

Ångaloppet familj korta bansträckningen

Den kortare banan är på 1,5 km. Här springer lagen i vattnet där det är långgrunt, så det är inget tvång att du ska vara simkunnig för att kunna ställa upp i denna klass. Det kommer vara totalt 2 vattenhinder på ca 70m vardera.

Den längre banan

Ångaloppet familj långa bansträckningen

Den längre banan) är på 3,3 km. I denna klass har vi tre simsträckor som är på ca 100 m vardera. För att kunna vara med i tävlingen måste du vara simkunnig och ha tagit simborgarmärket. Du måste alltså kunna simma minst 200m i ett sträck utan att stanna för att vila.

Badmössa och medalj

I Ångaloppet familj behandlas alla som tar sig i mål som segrare och alla som ställer upp får givetvis en badmössa, tatuering och en medalj. Utöver det bjuds det på frukt och dryck vid målgång.

Så här långt kör du swimrun

Familjelag - kort banaLöpningLöpning i vatten
Sträckor totalt1,3 km200 m
Familjelag - lång banaLöpningSimning
Sträckor totalt3 km300 m
Ångaloppet familj tävlingsbild
Ångaloppet familj tävlingsbild

Anmäl dig nu