Ångaloppets 2021

Ångaloppet arrangerar totalt sex tävlingar under 2021.

Ångaloppet 22 km - 2021

Vår mest utmanande tävling, 22 km i teknisk swimrunterräng

Datum
14 augusti 2021 14:30
Start
Ånga gård
Bana
20 km löpning 2 km simning 24 simsträckor
Antal lag
300 st

Ångaloppet 11 km - 2021

11 km swimrun med totalt 10 simsträckor i både insjö och hav.

Datum
14 augusti 2021 09:00
Start
Ånga gård
Bana
10 km löpning 1 km simning 10 simsträckor
Antal lag
300 st

Ångaloppet skymning - 2021

Fantastisk swimrunbana, start vid solnedgång

Datum
13 augusti 20:44
Start
Ånga gård
Bana
6,4 km löpning 600 m simning 6 simsträckor
Antal startande
60 st

Ångaloppet 5 km - 2021

Perfekta banan för dig som vill testa swimrun

Datum
14 sugusti 2021 13:30
Start
Ånga gård
Bana
4,7 km löpning 300 m simning 3 simsträckor
Antal lag
100 st

Ångaloppet familj - 2021

Det här är vår tävling för hela familjen, även de yngsta.

Datum
14 augusti 2021 12:00 12:30
Start
Ånga gård
Bansträckningar
3,3 km, 3 simsträckor 1,5 km, 2 sträckor med löpning i vatten
Antal lag
300 st

Ångaloppet Tour - 2021

På grund av Covid-19 kommer Ångaloppet Tour km ställas in 2020

Datum
13-14 augusti 2021
Tävlingar
Ångaloppet Skymning Ångaloppet 11 km Ångaloppet 22 km

Ångaloppet 22 km 14 augusti 2021

Din styrka och uthållighet sätts på prov under tuff terränglöpning – din förmåga att behålla lugnet och vara fokuserad ställs på sin spets då du simmar och navigerar i öppet vatten. 20 km terränglöpning, 2 km simning, 12 öar och kobbar gör Ångaloppet till ett annorlunda och vackert lopp i Sörmlands skärgård. I lag om två springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav. Ångaloppet 2020 blir den nionde upplagan av Ångaloppet. Varmt välkomna att utmana er själva.

Start

2021 går tionde upplagan av Ångaloppet. Lördagen den 14 augusti där du och din lagkamrat kan ställa upp i klasserna dam, herr eller mix. Första starten sker klockan 14:30.

Bansträckning

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 24 stycken och den längsta är 250 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det fem vätskekontroller.

Coronaanpassad start

Vi kommer givetivs inte ha fler människor på Ånga än vad Folhälsomyndigheten tillåter, utöver det kommer vi anpassa start och målgång för att minimnera att större grupper samlas. Exakt hur vår starten kommer att se ut och indelning i startgrupper görs kommer vi meddela närmare start. Måler med seedning är att lag med likvärdiga meriter ska få starta i samma startgrupp. Meddela din tidigare placering från swimrun-tävlingar alternativt resultat från andra idrotter när du anmäler dig. Tabellen nedan visar vilka tidigare placeringar som krävs för respektive seedningsgrupp, resultat från Ångaloppet och andra swimrun-tävlingar är prioriterade.

Grupp 0Grupp 1Grupp 2Grupp 3Grupp 4-6
Placering i Ångaloppet 2019≤ 10≤ 15≤ 30≤ 40oseedade grupper
Placering i Ångaloppet 2018≤ 5≤ 10≤ 20≤ 30≤ 40oseedade grupper
Annan swimruntävling*≤ 3≤ 8≤ 18≤ 25≤ 35oseedade grupper

*Borås swimrun, Engadin swimrun, Kustjagaren, Rockman swimrun, Stockholm swimrun, Utö swimrun, Ångaloppet 11km, Öloppet, ÖtillÖ eller annan swimruntävling med minst 100 deltagande lag under 2019 (eller 2020 för de tävlingar som går av stapeln innan Ångaloppet 2020).

Till startgrupp 2-3 går även att söka in sig på meriter från andra konditionsidrotter, så som triathlon, löpning, simning, orientering och multisport. Lag där minst en person har deltagit i minst tre Ångalopp är välkomna till startgrupp 3-4.

Om ditt lag inte meddelade sina meriter i samband med anmälan kan ni mejla in era meriter i efterhand till info@angaloppet.se. Vi måste senast 31 juli ha information om era meriter för att kunna placera er i rätt startgrupp.

TODO

Starttider - tävlingsdagen

Grupp0 + 1234567
kl14:3014:3514:4014:4514:50

Spärrtider

Lagen måste ha passerat vätskekontrollen på Rensholmen senast 4 timmar efter start.

Lagändringar

Mot en avgift på 400 sek går det bra att göra lagändringar fram till lördagen den 31 juli 2021. Vi ber er mejla era lagändringar till info@angaloppet.se. Lagändringar efter detta datum hänvisas till tävlingskansliet på tävlingsdagen, senast 90 minuter innan start måste lagändringen vara gjord, vi ber er respektera detta.

TODO
TODO

Anmäl dig nu

Ångaloppet 11 km

Ångaloppet 11km är en utmanande swimrunbana som går i både insjön Ången och i skärgården utanför Ånga. Banan påminner mycket om Ångaloppets orginalsträcka. I lag om två personer springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav.

Ångaloppet 11 kilometer är uppdelat på 1 kilometer simning fördelat på totalt 10 simsträckor. Start, varvning och målgång sker vid Ånga Gård drygt en mil utanför Nyköping. Banan tar deltagarna först på en tur norrut för totalt tre simningar i insjön Ången. Sedan efter varvning vid Ånga Gård tar sig lagen ner mot havet för sju simnignar innan man är tillbaks på fastlandet för att ta sig tillbaks till Ånga Gård för målgång.

Generic placeholder image

Start

Ångaloppet 11 km 2021 går av stapeln lördagen den 14 augusti och man kan ställa upp i klasserna dam, herr eller mix. Antalet lag är begränsat till 300 stycken. Starten sker klockan 09:00.

Bansträckning

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 10 stycken och den längsta är 190 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det tre vätskekontroller.

Spärrtider

Vid den tredje vätskekontrollen kommer lagen senast behöva passera efter två timmar. Lagen som inte lyckas med det kommer få åka båt till fastlandet där de där får ta dig tillbaks till Ånga Gård.

Lagändringar

Mot en avgift på 400 sek går det bra att göra lagändringar fram till fredagen den 31 juli 2020. Vi ber er mejla era lagändringar till info@angaloppet.se. Lagändringar efter detta datum hänvisas till tävlingskansliet på tävlingsdagen, senast 90 minuter innan start måste lagändringen vara gjord, vi ber er respektera detta.

Coronaanpassad start

Vi kommer givetivs inte ha fler människor på Ånga än vad Folhälsomyndigheten tillåter, utöver det kommer vi anpassa start och målgång för att minimnera att större grupper samlas. Exakt hur vår starten kommer att se ut och indelning i startgrupper görs kommer vi meddela närmare start. Seedningsgrupper har vi för att lag med likvärdiga meriter ska få starta i samma startgrupp. Meddela din tidigare placering från swimrun-tävlingar alternativt resultat från andra idrotter när du anmäler dig. Tabellen nedan visar vilka tidigare placeringar som krävs för respektive seedningsgrupp, resultat från Ångaloppet och andra swimrun-tävlingar är prioriterade.

Grupp 0Grupp 1Grupp 3-6
Placering i en swimruntävling≤ 20≤ 45oseedade grupper
TODO
TODO

Anmäl dig nu

Ångaloppet Skymning 2021

Ångaloppet Skymning

20:45 går solen ned på Ånga fredagen den trettonde augusti 2021. Samtidigt startar Ångaloppet skymning, tävlingen som var 2019 år stora succé. Singelloppet där samtliga deltagare måste ha på sig en vattentät pannlampa.

Skymning 1

Start

Ångaloppet skymning 2021 går av stapeln fredagen den 13 augusti. Det är en singeltävling där du kan ställa upp i klasserna dam och herr. Starten sker klockan 20:45.

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är markerad med reflexer hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det belysning som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 6 stycken och den längsta är 124 meter och den kortaste cirka 80 meter. Längs med banan finns det en vätskekontroll. Tävlingen går på en varvbana med start och mål på Ånga. Varje varv är ca 3,5km vardera.

Coronaanpassad start

Vi kommer givetivs inte ha fler människor på Ånga än vad Folhälsomyndigheten tillåter, utöver det kommer vi anpassa start och målgång för att minimnera att större grupper samlas. Exakt hur vår starten kommer att se ut och indelning i startgrupper görs kommer vi meddela närmare start.

Skymning 2
Skymning 2

Anmäl dig nu

Ångaloppet 5 km - 14 augusti 2021

Vår introduktoin till att tävla i swimrun. Banan är anpassad för dig som vill ha lite kortare sträckor, men fortfarande vill tävla. Det här är en kort och snabb tävling där de bästa sätter av i full fart direkt. Det går självklart bra att ta sig runt i en lugnare takt för att njuta av den fina naturen kring Ånga. Kontakta en kompis och anmäl ditt lag.

Ångaloppet 5 kilometer är uppdelat på knappt 5 km löpning och 300m simning fördelat på 3 simsträckor. Start och målgång sker vid Ånga Gård, drygt en mil utanför Nyköping. Banan tar deltagarna en swimruntur i insjön Ången med teknisk löpning i skogarna i närheten av gården. Totalt är det tre simsträckor där den längsta är på 124m.

Generic placeholder image

Coronaanpassad start

Vi kommer givetivs inte ha fler människor på Ånga än vad Folhälsomyndigheten tillåter, utöver det kommer vi anpassa start och målgång för att minimnera att större grupper samlas. Exakt hur vår starten kommer att se ut och indelning i startgrupper görs kommer vi meddela närmare start. I Ångaloppet 5 km kan ni ställa upp i klasserna dam, herr eller mix.Starten sker klockan 13:30.

Generic placeholder image

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 3 stycken och den längsta är 124 meter och den kortaste 80 meter. Längs med banan finns det en vätskekontroll.

Rabatt på startavgiften

Är en i laget äldre yngre än 18 år eller äldre än 65 år är startavgiften enbart 495 sek. Ange rabattkoden "undom5km" eller "senior5km" vid anmälan.

Lagändringar

Mot en avgift på 400 sek går det bra att göra lagändringar fram till tisdagen den 10 augusti 2021. Vi ber er mejla era lagändringar till info@angaloppet.se. Lagändringar efter detta datum hänvisas till tävlingskansliet på tävlingsdagen, senast 90 minuter innan start måste lagändringen vara gjord, vi ber er respektera detta.

Generic placeholder image

Anmäl dig nu

Ångaloppet familj

Ångaloppet familj är en swimrunfest för barn och ungdomar i åldern 0-15 år. Här har vi varken placeringar eller tidtagning, det viktiga är att ha kul och att göra sitt bästa. Du kan springa snabbt, ta det lugnt eller jogga runt med dina kompisar eller föräldrar. Kom till Ånga lördagen den 14 augusti 2021 för att vara med!

Start

Ångaloppet familj 2021 går av stapeln lördagen den 14 augusti på Ånga gård. Det kortare loppet startar kl 12:00 och det längre startar kl 12:30.

Generic placeholder image

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och gärden. Banan är snitslad hela vägen och vid vattnet är det tydligt hur lagen ska simma eller springa.

Allmänt om lagen

I Ångaloppet familj tävlar alla i lag om två personer, precis som under Ångaloppet. Målsman bestämmer om det är den längre eller kortare banan som passar bäst. Observera att barn under 11 år måste delta i ett lag med en myndig person. Barn som är i åldern 11-15 år får delta med en jämgammal kompis. Tänk på att för att barnet ska kunna delta i det längre loppet måste hen ha klarat av simborgarmärket innan de deltar i Ångaloppet familjs längre banan. Barnet behöver inte vara simkunnig för att delta i det kortare loppet.

Coronaanpassad start

Vi kommer givetivs inte ha fler människor på Ånga än vad Folhälsomyndigheten tillåter, utöver det kommer vi anpassa start och målgång för att minimnera att större grupper samlas. Exakt hur vår starten kommer att se ut och hur indelning i startgrupper görs kommer vi meddela närmare start.

1,5 km banan

Ångaloppet familj korta bansträckningen

Den kortare banan är på 1,5 km. Här springer lagen i vattnet där det är långgrunt, så det är inget tvång att du ska vara simkunnig för att kunna ställa upp i denna klass. Det kommer vara totalt 2 vattenhinder på ca 70m vardera.

3,3 km banan

Ångaloppet familj långa bansträckningen

Den längre banan) är på 3,3 km. I denna klass har vi tre simsträckor som är på ca 100 m vardera. För att kunna vara med i tävlingen måste du vara simkunnig och ha tagit simborgarmärket. Du måste alltså kunna simma minst 200m i ett sträck utan att stanna för att vila.

Badmössa och medalj

I Ångaloppet familj behandlas alla som tar sig i mål som segrare och alla som ställer upp får givetvis en badmössa, tatuering och en medalj. Utöver det bjuds det på frukt och dryck vid målgång.

Så här långt kör du swimrun

Familjelag - 1,5 kmLöpningLöpning i vatten
Sträckor totalt1,3 km200 m
Familjelag - 3,3 kmLöpningSimning
Sträckor totalt3 km300 m
Ångaloppet familj tävlingsbild
Ångaloppet familj tävlingsbild

Anmäl dig nu

Ångaloppet Tour

Ångaloppet Tour

För dig som inte kan få nog av swimrun har du möjlighet att vara med i tre tävlingar under helgen. Laget med den snabbaste totalttiden i dam, mix och herrklassen under Ångaloppshelgen vinner. Ångaloppet skymning, Ångaloppet 11km och Ångaloppet 22km bildar tillsammans Ångaloppet tour.I Ångaloppet Skymning deltar laget som singeltävling, men lagetmedlemmarnas tider slås sammans och delas på två för att få fram en snittid.

Generic placeholder image

Tävlingarna

Ångaloppet skymning - start kl 20:59 fredagen den sjunde augusti 2020 Ångaloppet 11km - start kl 09:00 lördagen den åttonde augusti 2020 Ångaloppet 22km - start kl 14:30 lördagen den åttonde augusti 2020

Generic placeholder image

Kort info

Ångaloppet Tour är en ansträngning då ditt lag ska tävla i totalt 40km swimrun under tre dagar. Vi premierar Ångaloppet Tour med ett fantastiskt pris, 2490 sek* per lag för tre tävlingar. Det är en rabatt på 1500 sek jämfört med att anmäla sig till loppen var för sig.  * Om laget anmäler sig under november 2020 månad med rabattkod


Anmäl dig nu