Anmälan till 2023 års tävling är öppen :)


Varmt välkomna tillbaka till Ånga 2023 för att tävla i swimrun. Anmälan är öppen!

Ångaloppet startade 2011 med ambitionen att deltagare ska få en roligt och utmanande upplevelse i den sörmländska naturen. Sedan dess har tusentals lag kommit för att
Läs mera

Anmälan till Ångaloppet 2023 öppnar 1 november


2023 års upplaga av Ångaloppet går av stapeln den 11-12 augusti. Vi ser med glädje fram emot att träffa alla swimrunners på Ånga även nästa år. Varmt välkommen!

Länk till anmälan kommer att adderas här så snart anmälan är öppen. … Läs mera

Se till att vara frisk


Några dagar innan loppet poängterar vi varje år vikten av att du och din lagkamrat är helt friska. Här hittar du information från oss med tips på vad du kan tänka på innan tävlingen. 

Dagarna innan…
Var smart. Sov lite … Läs mera

Följ med arrangörerna ut i skogen


Våra kära vän Otto Norin har under många år varit med under Ångaloppet för att filma tävlingarna. I år kom han ned en vecka innan tävlingen för att följa oss ute i skogen.

Varje år inför tävlingen tillbringar vi många … Läs mera

Tävlings-PM 2022


Med en vecka till start så hittar ni våra tävlings-PM här på bloggen. I dessa finner du all tänkbar information som kan vara bra att känna till innan man åker till Ånga för att tävla.

Vissa har varit på Ånga … Läs mera

Reducerat pris för ungdomar & seniorer


Lördagen den 13 augusti är det dags för den tolfte upplagan av Ångaloppet, för att få fler äldre och yngre att testa har vi en rabattkod till vårt 5 km lopp.

Målet med Ångaloppet är att få ut människor i … Läs mera

Navigera i öppet vatten


En utmaning med att simma i öppet vatten är att simma rakt. Utan klart vatten i en simbassäng med en tydligt svart linje i botten ställs det krav på simmaren att navigera. Här hittar vi lite tips Keri-Anne Payne som

Läs mera

Träna med barn i sommar


Sommaren är här och många barn är på sommarlov. Här kommer tips från oss hur din familj kan få in rörelse i sommaraktiviteterna. För det är klart att fysisk aktivitet hör sommaren till.

Vi vill att barn ska röra på … Läs mera

Årets julklapp evenemangsbiljetten


“Efter ett och ett halvt år av social distans och hemarbete, är vi redo att leva livet tillsammans med andra igen.” HUI har utsett evenemangsbiljetten till Årets julklapp 2021.

För trettiofjärde året i rad utses Årets julklapp av HUI, … Läs mera

Anmälan öppnar första november


Vi vill hälsa nya och gamla deltagare varmt välkomna tillbaka till Ånga. Precis som tidigare år öppnat vi anmälan den 1 november. Under november månad har vi dessutom de bästa priserna, så missa inte att anmäla ditt lag i tid.

Läs mera