Stort tack!!


Precis som alltid efter att vi arrangerat Ångaloppet har vi många att tacka. Det är Theo och Nils som håller ihop organisationen men vi är helt beroende av människor som engagerar sig i tävlingen.

Deltagare, tack!

Utan deltagare inget tävling … Läs mera

Förändring i Ångaloppets program


Vi har valt att göra en justering av programmet för Ångaloppet 2023. Allt i en förhoppning att göra arrangemanget bättre.

  • Ångaloppet 11 km, start kl 09:30
  • Ångaloppet 5 km, start kl 12:00
  • Ångaloppet familj 3,3 km, start kl 12:30
  • Ångaloppet
Läs mera

Tävlings-PM 2023


Med en dryg vecka till start så hittar ni våra tävlings-PM här på bloggen. En viktig förändring är tiderna för loppen, för vissa av loppen är dessa förändrade. Se program längre ned. I våra tävlings-PM finner du all tänkbar information Läs mera

Hur blir man bra på swimrun?


När det bara är en dryg vecka kvar till start kan det vara svårt att göra några större förändringar gällande sina förberedelser, trots det har vi valt att stolpa upp några saker som vi hoppas kunna hjälpa dig att bli

Läs mera

Är Ångaloppet kuperat?


Hur kuperat är Ångaloppet 22 km? Trots att den högsta punkten inte är mer än 42 möh upplever många deltagare ändå att antalet höjdmeter tickar på under tävlingen. För dig som inte kört tävlingen tidigare delar vi med oss lite

Läs mera

Utrustning under Ångaloppet 2023


Ett vanligt ämne som vi får frågor om är vilken utrustning som är tillåten under Ångaloppet. Därför har vi skapat detta blogginlägg för att ge tydlig information.

Vi värdesätter den grundläggande känslan i swimrun, där det handlar om dig, din … Läs mera

Träna på att simma längre


Oavsett om du har erfarenhet som simmare och strävar efter att simma längre sträckor snabbt, eller om du är ny inom simning och har som mål att klara av att simma längre distanser, så kommer här några tips för dig.

Läs mera

Tips från en vinnare


Vill du försöka slå Desirée Andersson på Ångaloppet? I så fall kommer du behöva göra läxan… hon är snabb som blixten och kan banan bättre än de flesta. Här delar hon med sig av sina tips.

Desirée är en av … Läs mera

Tips från en vinnare


Fredrik Nilzén har vunnit Ångaloppet flera gånger och brukar dessutom få sin familj och vänner att komma till Ånga för swimrun. Fredrik älskar att tävla, oavsett om det är ett ultralopp i alperna eller den lilla lokala tävlingen på bakgården.

Läs mera

Träna med familjen, våra tips


Träning som familj kan vara ett roligt och effektivt sätt att hålla sig aktiva och friska tillsammans. Här är några träningsråd för en familj från oss.

  1. Prioritera att det ska vara roligt och njut: Framför allt, se till att träningen
Läs mera