Träning och inspiration

Ångaloppet Driv

Lördagen den 12 augusti 2017.

Driv är Ångaloppets nya forum för att träffas, dela erfarenheter, inspireras och samtidigt samla in pengar till välgörenhet. Lördagen den 12 augusti bjuder vi in till en kväll med föreläsare, picknick och häng med glada swimrunners.
Tid och plats
Ånga, Nyköping 12 augusti, 2017. 18:00-21:00
Kort info
Föreläsningarna är kostnadsfria och anmälan sker via länk nedanför. Ta med egen picknick för mat och valfri donation till Spökgarn görs via Swish.

Träning på Långholmen

Swimrunträning sommaren 2017 i Stockholm.

Vill du tränar swimrun tillsammans med oss? Under 13 onsdagar sommaren 2017 kommer vi erbjuda swimrunträning på Långholmen.
Samling
Långholmsbadet, Långholmen 17 maj, 2017. 17:00
Kort info
Första träningspasset sker onsdagen den 17 maj Två pass, ett för nybörjare och ett för mer erfarna deltagare. Totalt 13 gånger tränar vi swimrun tillsammans

Ångaloppet Driv

Driv är Ångaloppets nya forum för att träffas, dela erfarenheter, inspireras och samtidigt samla in pengar till välgörenhet.

Lördagen den 12 augusti bjuder vi in till en kväll med föreläsare, picknick och häng med glada swimrunners. Målet är att vi tillsammans ska samla in pengar till www.spokgarn.se som är en ideell organisation som arbetar med att rensa Östersjöns botten från skräp.

Ånga

Ånga

Therese Alshammar

En av Sveriges främsta kvinnliga idrottare genom tiderna och den Europeiska simmare som simmat hem flest internationella medaljer.

Missa inte Tessans snack på Ånga där hon kommer dela med sig av sina erfarenheter från idrottsvärldens absoluta toppskick.

Östersjösimmet

Hur är det att simma över Ålands hav? Simon och Rasmus berättar om deras swimrunäventyr till Finland.

2011 testade de swimrun för första gånger då de vann Ångaloppet. Därefter har Simon Börjeson och Rasmus Regnstrand tillhört eliten i sporten. Deras största swimrunäventyr var när de 2015 tog sig från Singö i Sverige till Åbo i Finland samtidigt som de samla in pengar till organisationen Håll Sverige Rent.

På Ånga delar de med sig av sina erfarenheter de fått under sin tid de utövat swimrun.

Ånga
Ånga

Patrik "Pdyk" Juhlin

Lyssna på en fängslande föreläsning om våra hav, vrak och spökgarn, om problematiken kring spökgarn och de olika lösningar som Patrik och hans kollegor arbetar med för att rensa Östersjöns botten.

Läs mer om Spökgarn här.

Under kvällen på Ånga samlar vi inte pengar till Patrik och hans kollegor. Redan nu går det bra att Swisha på följande nummer för att hjälpa deras organisation: 123 575 2746


Anmäl dig nu

Swimrunträning på Långholmen 2017

Häng med oss på våra swimrunträningar på Långholmen sommaren 2017. Oavsett om du är ny eller erfaren inom swimrun så är du välkommen på våra träningspass. Målet är att utveckla dig inom swimrun och de utmaningar som sporten bjuder på.

Om du känner dig osäker på hur och var du ska börja träna swimrun så kommer dessa träningar passa utmärkt för dig. Vi ställer inga krav på förkunskaper utan här är alla välkomna. Nils och Theo kommer hålla i träningarna och med erfarenheter från simning och swimrunvärlden så delar de med sig av råd och tips samt lägger upp träningen. Teknikträning inom simning, växlingar mellan simning och löpning samt vad du ska tänka på när du tävlar i lag kommer vi bland annat gå igenom.

Ånga

Ånga

Långholmen

Långholmen ligger centralt i Stockholm. Bor du i Stockholm föreslår vi att du åker kommunalt till Hornstull och därifrån går ned till Långholmen, alternativt cyklar. Tar du bil så finns det parkeringsplatser vid Lånholmens hotell, vi samlas på badplatsen precis bakom hotellet.

Träningen: vårt mål är att hitta utmaningar oavsett dina tidigare erfarenhet av swimrun och kommer därför ha olika nivå på passen. vi anpassar även simningen efter temperatur i vattnet. Vid kallt vatten håller vi således ned simsträckorna.


Information

Avgift?

Alla våra träningspass är avgiftsfria, välkommen!

Datum

PassDatum
1Onsdag den 17 maj kl 18:00
2Onsdag den 24 maj kl 18:00
3Onsdag den 31 maj kl 18:00
4Onsdag den 7 juni kl 18:00
5Onsdag den 14 juni kl 18:00
6Onsdag den 21 juni kl 18:00
7Onsdag den 28 juni kl 18:00
Uppehåll
8Onsdag den 16 augusti kl 18:00
9Onsdag den 23 augusti kl 18:00
10Onsdag den 30 augusti kl 18:00
11Onsdag den 6 september kl 18:00
12Onsdag den 13 september kl 18:00
Ånga

Förkunskap

Våra träningar är till för alla som vill testa swimrun, men du måste klara av att simma minst 200m för att kunna vara med.

Obligatorisk utrustning

Våtdräkt, simglasögon, ljus badmössa.

Säkerhet

Alla deltar på egen risk. Vi kommer inte ha tillgång till följebåt under träningspassen, men simsträckorna sker längs land för att minimera risken att exponeras för båttrafik.

Vi har inte spärrat av några områden under träningarna och måste därför ta hänsyn till andra badgäster och människor i området.

Deltagare binder sig till att följa alla instruktioner som våra ledare ger under träningarna.

Personlig utrustning

Ni kommer kunna lämna överdragskläder hos våra ledare, Ångaloppet tar dock inget ansvar för värdesaker.


Anmäl dig nu