Checklista inför Ångaloppet 2021


Checklista för deltagare inför Ångaloppet
Vi tycker att det är jättekul att du ska genomföra Ångaloppet. Hoppas att du känner likadant. Med denna lista kan du redan nu börjar planera din tävlingsdag.

Har du frågor som rör tävlingen är du välkommen att kontakta oss på info@angaloppet.se.

Startgrupp
Säkerställ vilket tid din startgrupp är och var där som SENAST 10 minuter innan.
För att hitta startgrupperna följer du länken nedan. Är du på din mobil behöver du klicka på ditt namn för att se startgruppen.

https://raceid.com/en/races/6496/startlist

Förbered dig med att vila, drick och ät
Ångaloppet är en utmaning och som deltagare ska man ta det som en. Kom till start med mycket energi och var utvilad. Se till att vätskedepåerna är fyllda, men drick såklart lagom. Ångaloppet har som vanligt vätskekontroller längst banorna. Var inte rädd att vila vid dessa kontroller och se till att du och din lagkamrat fyller på med energi för att förhindra kramp och orka hela loppet.

Covid-19
Är du sjuk? Stanna hemma!

Ångaloppet är en offentlig tillställning utomhus och måste givetvis följa de krav som gäller i och med Covid-19-lagen. För att kunna arrangera Ångaloppet har vi fått tillstånd av Polisen. Genom att vidta vissa åtgärder vill vi minimera smittspridningen under evenemanget.

Läs dessa åtgärder på bloggen: https://angaloppet.se/riktlinjer-gallande-covid-19/

Sportsligt bemötande
Ångaloppet är en tävling, men den ska såklart vara kul och trevligt för alla och ibland kan det bli trångt vid vissa passager. Vi ber er som deltagare att ta det lugnt, känner ni att någon bakom er är snabbare än er, låt dom springa om er. Ångaloppet ska uppskattas av så många människor som möjligt.

Obligatorisk utrustning (ej för Ångaloppet Familj 1,5)
Glöm inte att du måste ha ett flytobjekt på max 30cm*50cm (ex. dolme) och/eller neoprenplagg på dig när du tävlar och/eller calf guards med flytkraft.

Le mot kameran
Ångaloppet kommer ha flera kameror ute på banan, stationära och mobila, och vi kommer lägga ut alla bilder på vårt flickr-konto efter loppet där ni kan gå in och titta på dom. 

Vinn en startplats till nästa år – Gör din roligaste/bästa/häftigaste pose framför kameran så kommer vi ha en omröstning efter Ångaloppet om vem som kommer vinna en plats.

Njut av något gott
Efter loppet så får ni deltagare dryck, energi och soppa att äta. Men vill du unna dig något utöver detta så finns det extra försäljning vid Ångaloppets café. Cafét tar kort och Swish.

Följ Ångaloppet på Facebook och Instagram
Om du vill hålla dig uppdaterad med information samt annat kring Ångaloppet så vänligen följ oss på diverse sociala medier. Använd gärna vår hashtag #ångaloppet när du postar något rörande loppet. 

Förvaring av värdesaker
Se till så att du har en väska som tål väta då väskan inte kommer ligga under tak.

Bryta loppet
Om du eller din lagkamrat måste avbryta loppet så måste ni meddela det till närmaste funktionär så fort som möjligt. Det handlar om en säkerhetsrisk och vi måste ha koll på att alla deltagare mår bra. Ni kommer sedan få hjälp med att ta er tillbaka till Ångaloppsområdet. 

Resultat och live-sidan
Ångaloppet har en live-sida som kommer vara igång under hela Ångaloppshelgen. Ni även hitta resultat på länk från vår hemsida till race.se.

https://www.angaloppet.se/live

Ytterligare information
Observera att detta endast är en kortfattad checklista. Ytterligare information finns i den PM som skickades ut tidigare, vill du läsa det så finns blogginlägget här:

https://angaloppet.se/angaloppet-tavlings-pm-2021/

NU KÖR VI! 🙌