Skadad? Ta tag i problemet direkt


Det är sällan man är så sugen på att träna som när man är skadad. Per har just nu problem med en axel och vi valde därför att följa med honom till sin sjukgymnast.

Många som tränar regelbundet har någon gång behövt ha uppehåll från sin träning på grund av olika skador. Det är inte bara jobbigt för att det gör ont, det är dessutom sällan som man är så motiverad att träna som när man inte kan träna. Då vill man inget hellre än att sticka ut på det där jobbiga backpasset som man gärna skjuter på när man är hel och frisk.

rehabFrancois Engelbrekt är Pers sjukgymnast och hjlälper honom bli kvitt sin axelskada.

Per har sedan flera år haft problem med en axel och har därför gått på regelbundna besök hos Francois som jobbar på Ylab. Iom att skador tyvärr är ganska vanligt förekommande bland oss som håller på med konditionsidrott tänkte vi att det kunde vara intressant att få lite inblick i Pers rehabträning. Pers råd till dig som är skadad är att ta tagi problemet så fort som möjligt, sök professionell hjälp. Försök även att gå till grunden med varför du blivit skadad, har du förändrat din teknik? Har du ökat belastningen? Har du börjat med en ny idrott? Hur ser det ut med din återhämtning mellan passen? Det finns många anledningar till varför vi blir skadade och lika viktigt som det är att blir kvitt sin skada, lika viktigt är det att reflektera över varför du blivit skadad.

Rehab

Nu håller vi tummarna för att Per håller sig hel fram till loppet. Vi hoppas såklart att andra deltagare till Ångaloppet också håller sig skadefria fram till tävlingen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: