Slut med engångsmuggar


10 000 engångsmuggar brukar gå åt i vätskekontrollerna under Ångaloppets tävlingar. Nu är det slut på det. Samtliga deltagare kommer behöva ha med sig en egen mugg under tävlingen. I vårt miljöarbete vill vi minimera användningen av engångsartiklar under eventet.  

Vad för mugg ska jag ha?

Antingen köper du vår mugg som du hittar i Kafét (kommer kosta 60 sek), eller så tar du med en mugg du köpt från en tidigare tävling, du kan såklart också ta med en annan mugg som du på ett enkelt sätt kan ha med dig under loppet.

Muggen vi erbjuder är enkel att stoppa innanför en baddräkt, badbyxor, sport-bh, våtdräkt eller liknande plagg. Du plockar fram den vid en vätskekontroll så får den tillbaka formen som mugg, väldigt smidigt.

Spara muggen

Köper du en mugg via oss så se till att spara den till framtida tävlingar. Fler och fler tävlingar går över till att deltagarna själva ska ha med sig mugg då vi alla måste tänka på att minimera antalet engångsartiklar.

Hur fyller jag muggen i vätskekontrollen?

Vi kommer ha tillbringare och kärl som gör det enkelt för dig att fylla din mugg. Funktionärerna vid vätskestationerna kommer också hjälpa dig att fylla på din mugg. Vi vet att det kommer ta lite längre tid vid vätskestationen men det är lika för alla deltagare och vi hoppas att du förstår varför vi gör den här förändringen.

Frågor?

Har du frågor som rör vår förändring av att inte erbjuda engångsmuggar vid vätskestationerna så är du välkommen att kontakta oss via info@angaloppet.se, Facebook eller Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *