Träningsläger i swimrun


Ångaloppet läger 22
Vårt träningsläger i swimrun är vi väldigt nöjda med. Många deltagare testade swimrun för första gången och de gjorde det med bravur. Varmt och kallt väder och vi hann totalt med sex träningspass på två dagar.

För första gången skulle vi arrangera ett läger med övernattning på Rensholmen, en ö som ligger i skärgården utanför Ånga. Trots en kall försommar så hade värme dagarna innan fått upp temperaturen i havet till ca 15 grader. Vi mötte upp deltagarna på Ånga för ett första pass i insjön Ången. Här fick deltagarna gå igenom utrustning och testa växlingar. Att simma många tillsammans i grupp är också bra att testa om du är osäker på att simma i öppet vatten.

Efter fika på Ånga tog vi oss ut till Rensholmen för lunch. Detta andra pass handlade mer om upplevelsen att ta sig från punkt a till b än träningspass i ordets rätta bemärkelse. På nedan bild ser ni deltagarn framme vid första simningen i Östersjön.

Ångaloppet läger 1

Eftermiddagspasset var det istället dags att träna på en kort varvbanan som vi snitslat upp kvällen innan. Totalt 3 simningar och det tog deltagarna 10-12 minuter att ta sig runt ett varv. Här delades alla in i par för att träna på att kör swimrun tillsammans med en partner. När du tränar med en kompis är det viktigt att ni kommunicerar och hjälper varandra. Det är även bra att turas om att ligga först och “dra” sin kompis, det ställer lite mer krav än att ligga bakom. Du ska inte bara navigera i vattnet, du behöver även ha koll på snitslarna och hur banan går i skogen.

Ångaloppet läger 51_1Från varvbanan på Rensholmen, Theo satte snabbaste varvtiden på 6 min och 45 sekunder.

Dag två var betydligt kallare. Det hade regnat under natten och temperaturen i luften hade sjunkit rejält. Vi valde även att träna swimrun på sydsidan av Rensholmen som är betydligt mer exponerade och vattentemperaturen var här lägre än dagen innan. Alla gjorde bra ifrån sig och vi var verkligen imponerade av dem som tidigare inte testat denna sport. Vi tog oss hela vägen ut till Ledskär innan vi tog båten hem där en varm bastu väntade.
Ångaloppet läger 45_1Från fyren på Ledskär.

Efter lunch var det dags för swimrun tillbaks till Ånga. Stort tack alla deltagare för en rolig och lite jobbig helg i skärgården. Alla är varm välkomna tillbaks igen nästa år.

På Rundays blogg kan du läsa mer om helgen, klicka här.

Vill du se fler bilder från helgen, klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: