Utrustning Ångaloppet


20487647792_57a59e9e7f_b

Vad för utrustning måste man ha på sig och vad får man inte ha på sig under Ångaloppen?

Sporten swimrun har utvecklats mycket de senaste åren, framförallt gällande utrustningen. Nya våtdräkter, paddlar, fenor som passar skor, draglina, hemmasnickrade dolmar… Ja, listan kan göras lång. Ångaloppen är lite annorlunda jämfört med andra swimruntävlingar. Det är täta växlingar mellan löpning och simning, trånga passager i skogen samt nästan 700 anmälda lag totalt och därför har vi regler kring utrustningen. Anledningen är dels för att vi vill att loppen ska flyta på så bra som möjligt, vara säkert och för att vi vill ha kvar den grundläggande känslan av att swimrun handlar om dig, din partner och naturen.

I år har vi många förstagångsdeltagare och därför tänkte vi passa på att informera om vad för utrustning man måste ha på sig samt vad man inte får ha på sig under våra lopp.

Obligatorisk utrustning under Ångaloppen:
• Badmössa + visselpipa – tävlingsledningen står för dessa
• Flytobjekt/flythjälp mindre än 50 cm x 30 cm och/ eller Neoprenplagg.

Förbjuden utrustning under Ångaloppen:
• Flytobjekt/flythjälp större än 50 cm x 30 cm.
• Simfenor.
• Simpaddlar/simhandskar.
• Draglinja eller liknande utrustning i syfte att dra sin lagkamrat.

Den utrustningen som ni har på startlinjen måste ni ta med er genom hela loppet och över mållinjen, annars riskerar ni att diskvalificeras. Vi vill även poängtera att ni självklart får köra loppen i våtdräkt.

Vid eventuella frågor gällande Ångaloppshelgen och/eller våra tre Ångalopp vänligen maila till:
info@angaloppet.se

Kommentera

%d bloggare gillar detta: