Viktig information om Ångaloppet 22 km – Ny bansträckning


Vi vill dela med oss av en viktig uppdatering inför årets Ångaloppet. Efter noggrant övervägande har vi beslutat att göra en förändring av 22 km-banan. På grund av ett lägre antal anmälda lag än förväntat har vi valt att ändra banan så att den nu består av två varv på vår populära 11 km-bana.

Varför denna förändring?

Med färre anmälda lag blir det svårt att få tävlingen att gå ihop ekonomiskt, och alternativet hade varit att ställa in tävlingen helt. Det är naturligtvis något vi vill undvika, då vi vet hur mycket ni alla ser fram emot detta evenemang.

Fördelar med den nya banan

Trots förändringen finns det flera fördelar för deltagarna:

  • Gemensam start: Vi kommer att ha en gemensam start för alla deltagare, vilket skapar en fantastisk atmosfär och en känsla av gemenskap.
  • Fler hejarop från publiken: Med en varvbana får publiken möjlighet att heja på er flera gånger under loppet, vilket kommer att ge extra energi och motivation.
  • Utmanande och varierad: Den nya banan innebär totalt 20 simningar och drygt 20 km löpning, vilket garanterar en utmanande och varierad tävling.

För deltagare och nya anmälningar

För er som redan är anmälda hoppas vi att ni ser fram emot den nya utmaningen och att ni är lika taggade på att ge er ut på banan. För nya deltagare är detta ett perfekt tillfälle att uppleva den fantastiska gemenskapen och spänningen som Ångaloppet erbjuder.

Tack för er förståelse och ert engagemang. Låt oss göra årets Ångaloppet till ett minnesvärt äventyr!

Med swimrun-hälsningar,

Theo och Nils