Ångaloppet 2020, förändring på grund av Covid-19


På grund av Covid-19 har vi beslutat att ändra Ångaloppets program, från sex swimruntävlingar till tre. Ångaloppet 22 km, Ångaloppet 5 km och Ångaloppet skymnig kommer tyvärr ställas in. Förändringen är nödvändig då tävlingsorganisationen kan anordna färre tävlingar tätt inpå att Folkhälsomyndighten lättar på restriktionerna för större folksamlingar, vilket är vår förhoppning. Trots att årets arrangemang kommer att bli mindre så kommer vi inte att tumma på säkerheten för de tävlande eller på arrangemangets kvalité. 

Ångaloppet 2020 

Ångaloppet hade inte kunnat arrangeras om det skulle gå av stapeln idag. Vår förhoppning är att restriktionerna från Folkhälsomyndigheten ska hinna ändras innan den 8 augusti, och att större folksamlingar ska tillåtas. För att vi ska klara av att med kort varsel arrangera tävlingarna med samma standard som ett vanligt år är vi tyvärr tvungna att göra vissa förändringar av eventet. 

Tävlingar som vi planerar att arrangera

Tävlingar som vi planerar att genomföra är: Ångaloppet 11 km, Ångaloppet Familj 1,5 km, Ångaloppet Familj 3,3 km

Jaktstart – för att minimera smittspridning

För att minimera smittspridning kommer Ångaloppet 11 km i år gå med jaktstart där laget kommer att få en specifik starttid. Samtliga lag kommer alltså att ha en individuell start, detta för att undvika att ha många personer i startfållan samtidigt. 

För Ångaloppet Familj kommer lagen istället att starta under valfri tid under två timmar. Familjelagen kommer då också att spridas ut på banan samt i vätskekontrollerna jämfört med vår tradition med många människor i startfållorna.

Ångaloppet 11 km kommer gå av stapeln på förmiddagen och Ångaloppet Familj på eftermiddagen. Vi kommer hålla isär tävlingarna så att dom som enbart tävlar i Ångaloppet 11 km ska hinna åka från tävlingsområdet innan Familjelagen kommer på eftermiddagen.

Inställda tävlingar 2020

Lopp som tyvärr inte blir av under 2020 är:
Ångaloppet Skymning, Ångaloppet 22 km & Ångaloppet 5 km

Varför ställa in just dessa tävlingar?

Vi har tillsammans med våra samarbetspartners kommit fram till att den här förändringen är den som möjliggör att vi kan vänta längst med att ställa in hela arrangemanget. Vi väntar på förändringar från Folhälsomyndigheten och vill vänta så tätt inpå den 8 augusti som det går.

Vad händer med min anmälan?

Lag och personer som är anmälda till något av dessa lopp skjuts till 2021 års tävling. Vi är hemskt ledsna över beskedet men hoppas att du som tävlande har överseende. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@agaloppet.se

Vad händer om alla arrangemang ställs in?

Som vi kommunicerat tidigare måste vi vara ödmjuka inför att samtliga arrangemang kan behöva ställas in. Med förändringen som vi nu gör kan vi vänta in i det sista med att ta det beslutet. Exakt datum för när vi måste ställa in kommer kommuniceras inom de närmsta veckorna. Om alla tävlingar måste ställas in kommer anmälda lag till Ångaloppet 11 km och Ångaloppet Familj att automatiskt att flyttas till 2021 års tävlingar. Vi hoppas att deltagare har överseende med det beslutet. 

Frågor?

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@angaloppet.se om du har eventuella frågor som rör arrangemanget.

 Med vänliga hälsningar/Nils och Theo Zätterström – initiativtagare till Ångaloppet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: