Blir Ångaloppet av?


Vi vill uppdatera gamla och nya deltagare om att Ångaloppet följer riktlinjer från Folkhälsomynigheten samtidigt som vi givetvis sätter deltagares, funktionärers och publikens hälsa på högsta prioritet. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi kontinuerliga möten och kommer informera våra deltagare så snart vi vet mer om tävlingen blir av eller inte.

Ångaloppet är en swimrunfestival där deltagare från olika delar av landet och i olika åldrar träffas för att tävla, umgås och ha kul ihop ute i naturen. Du som har varit med tidigare år vet att det stundtals rör sig mycket folk på tävlingsområdet och även på vissa delar av banan. Med det sagt kommer vi givetvis följa och vidta de åtgärder som krävs av oss för att förhindra spridningen av Covid-19 på Ånga under tävlingen. Samtidigt ska vi vara ödmjuka inför att yttre omständigheter kan medföra att hela arrangemanget måste ställas in. Vi vill dock understryka att vi i dagsläget planerar och arbetar för att tävlingen ska arrangeras.

Kontinuerlig information

Tillsammans med våra samarbetspartners följer vi utvecklingen av Corona och gör en riskbedömning av arrangemanget. Löpande kommer vi att uppdatera deltagare om eventuella förändringar av årets tävling och då kommunicera det via våra kanaler.

Vad händer om loppet ställs in?

Som vi tidigare nämnt så är vårt mål att tävlingen ska bli av även 2020. Om det inte är möjligt kommer anmälda lag till årets tävling flyttas till 2021 års tävling. Vi hoppas att du som deltagare har överseende och förstår utmaningen för tävlingsorganisationen.

Utöver det tittar vi på hur vi ändå skulle kunna vara närvarande under 2020 om loppet måste ställas in. Mer information kommer ifall så är fallet. 

Med vänlig hälsning/

Nils och Theo Zätterström – initiativtagare till Ångaloppet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: