En ytterligare simsträcka


För att publiken ska ha en större chans att se simning under Ångaloppet 22km och Ångaloppet Sprint 11km så lägger vi i år till en simsträcka.

Vi försöker varje år hitta saker som vi kan förbättra med våra tävlingar. I år har vi lagt lite extra krut på att förbättra upplevelsen för publiken. Ett av initiativen är att deltagarna får en ytterligare simsträcka precis innan de går in för varvning vid Ånga. Simsträckan mäter inte mer än 80-100m där deltagarna kommer runda en Ångaloppsboj. I år kommer alltså deltagarna ha två simsträckor tätt inpå varvning, mot tidigare en simsträcka.

Vid den nya simsträckan kan publiken heja på lagen både när dom kastar sig i vattnet och när de går upp ur vattnet för att springa vidare mot varvning och vätskekontroll nummer två. De tävlande lagen får vid den nya simningen en god chans att se hur långt efter de ligger lagen framför eller hur nära de jagande lagen är. Roligt och lite stressande… 🙂

Ångaloppsboj som ska rundas vid den nya simningen.

Förändringen gäller alltså Ångaloppet och Ångaloppet Sprint. Ångaloppet Familj har samma bansträckning som tidigare år. För att titta närmare på kartan kan ni klicka på länkarna nedan:

Ångaloppet 22km
Ångaloppet Sprint 11km

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *