Förändringar av regler


För att öka säkerheten på årets tävling bland de tävlande så ändrade vi i höstas reglerna. Vi ber därför deltagare att antingen ha med sig en dolme eller använda ett neoprenplagg under tävlingarna Ångaloppet, Ångaloppet Sprint och Ångaloppet Familj 3,3km

Neoprenplagg eller dolme
För att öka säkerheten i vattenmomentet kommer vi i år kräva att alla deltagare antingen tävlar med en dolme eller ett neoprenplagg. Du får givetvis ha både och ifall du vill.

Dolme = flytponton som du sätter mellan benen när du simmar crawl. Det går även att ha runt midjan ifall du simmar bröstsim. Se exempel i bilden ovan.

Neoprenplagg = Neopren gör dels att du håller värmen men hjälper dig även att flyta. Om du inte vill ha med dig en dolme under tävlingen kan du istället exempelvis tävla i ett par shorts i neopren. Du kan givetvis välja att istället ha en våtdräkt eller våtdräktsväst på dig.

Varför?
Med dolme eller neoprenplagg håller du dig enklare flytande om du behöver vila på en simsträcka. Därför har vi gjort denna förändring i årets tävling. Det är helt enkelt för er säkerhet vi valt att göra så här.

Erbjudande från vår samarbetspartner Löplabbet:

HEAD SR Pull-Bouy 200kr (ord.250kr)

Swimrun Race-väst Ångaloppet edition 1095kr (ord.pris 1400kr)

HEAD Awimrun Race-pants Ångaloppet edition 1395kr (ord.pris 1800kr)

Kom direkt till Löplabbets sida genom att klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *