GBG swimrun – Lindome


GBG swimrun är en swimruntävling som arrangeras under fyra tillfällen sommaren 2016 i Lindome strax söder om Göteborg. Per och Nils åkte ned och testade tävlingen och möttes av en fantastisk fin bana och trevliga swimrunners. 

Det finns idag swimruntävlingar på de flesta platser runt om i Sverige. GBG swimrun arrangeras flera gånger varje sommar och det är tredje sommaren som tävlingarna arrangeras. Om du letar efter en trevlig swimruntävling i Göteborgstrakten kan vi varmt rekommendera GBG swimrun. Välarrangerat, fin bana och väldigt trevliga deltagare. Tävlingen går i sjöarna södra och norra Barnsjön som ligger vid Lindome. Varmt i vattnet och helt exponerat för båttrafik vilket är perfekt om du gillar swimrun.

Tävlingen är totalt 6km långt och det är en varvbana där respektive varv är ca 3km. Varje varv har två simsträckor som är dryga 300m vardera. Löpningen går i ett naturskönt område på stigar eller grusvägar, bitvis ganska kuperad och stökig löpning. Vilket vi gillar.

Att få till swimrunträning eller en tävling nu när det börjar bli varmare i vattnet är något som vi tycker att alla borde sträva efter. På många platser runt om i Sverige går det att hitta träningsgrupper på facebook som arrangerar träningar eller tävlingar i swimrun. Om du inte hittar en grupp i ditt närområde, dra ihop ett kompisgäng och starta en egen grupp. Nu börjar det bli så varmt i vattnet att om du håller ned på simsträckorna kommer du inte ens behöver en våtdräkt. Perfekt! 🙂

Många som bor i Göteborgsområdet kommer till Ånga för att tävla i swimrun, så det var verkligen på tiden att vi åkte till västkusten och träffade glada swimrunners.

Vi vill avsluta med att rikta ett stort tack till Johan och Johan som arrangerar GBG swimrun. Vi vill även tacka alla trevlig deltagare och den glada publiken som peppade oss under tävlingen.

Skärmavbild 2016-06-14 kl. 13.45.54

Per och Nils strax innan start. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *