Glöm inte friskvårdsbidraget


Vi vill tipsa dig som ännu inte använt ditt friskvårdsbidrag att det går utmärkt att nyttja det när du anmäler dig till Ångaloppet.

Vet du att din arbetsgivare kan erbjuda dig ett friskvårdsbidrag som du kan använda för startavgifter till motionslopp? Här är hur du kan utnyttja detta fantastiska erbjudande:

Steg för att dra nytta av ditt friskvårdsbidrag:

  1. Kolla med din arbetsgivare om friskvårdsbidraget Fråga din arbetsgivare om du har tillgång till friskvårdsbidrag och vilket belopp du kan använda. Detta bidrag är förmånligt för arbetsgivaren och helt skattefritt för dig som anställd.
  2. Registrera din anmälan till loppet Anmäl dig till något av våra spännande lopp och spara kvittot på betalningen.
  3. Lämna kvittot till din arbetsgivare Din arbetsgivare ersätter dig med det specificerade beloppet.

Vanliga frågor och svar:

Kan jag använda friskvårdsbidraget för att köpa träningsutrustning inför Ångaloppet? Nej, friskvårdsbidraget kan enbart användas för startavgiften och täcker inte inköp av utrustning inför loppen.

Kan jag använda årets friskvårdsbidrag för startavgiften till ett lopp nästa år? Ja, friskvårdsförmånen baseras på det år då den anställde betalar startavgiften.

Kan jag använda friskvårdsbidraget för massage efter ett lopp? Ja, idrottsmassage uppfyller kraven för friskvård och omfattas av friskvårdsbidraget.

Kan jag använda friskvårdsbidraget för resekostnader till och från ett lopp, som till exempel bussresa eller parkering? Nej, transportkostnader omfattas inte av friskvårdsbidraget.

Gäller friskvårdsbidraget för egenföretagare? Nej, den skattefria friskvårdsförmånen gäller endast för anställda.

Anmäl dig här.