Inspirerande idrottskvinnor


Det är få saker som får mig lika motiverad till träning som filmer på duktiga idrottare. För egen del spelar det inte så stor roll vilken idrott det rör sig om, så länge det är en välproducerad film och en skickliga utövare. Jag har här valt ut några filmer på inspirerande idrottskvinnor som jag hoppas gör dig sugen på att sticka ut och träna. Glöm inte att peppa din lagmedlem genom att dela filmerna.

EMELIE FORSBERG
Emelie är en svenska löpare inom bergslöpning samt utövare av skidalpinism. Hon bor numera i Tromsö och har de senaste åren nått stora framgångar på internationella tävlingar i dessa idrotter. Jag inspireras av Emelies träning och den fantastiska naturen i denna film. Missa in sommarlöpningen 2:09 in i filmen, ser underbart ut!

LETICIA BUFONI
Leticia är professionell skateboardåkare och anses av många vara en av de bästa i världen för tillfället. Hon fick sin första skateboard av sin farmor vilket var början på en karriär som bland annat resulterat i fyra medaljer i X-games, varav två guld. Missa inte hur hon “tweakar” sin bräda 0:52 in i filmen, fantastiskt! 🙂

CHRISTINE HARGIN
2012 vann Christine totalen i Freeride World Tour. Denna säsong gör hon comeback på Touren efter en krasch 2013. I filmen får du inblick i vardagen för en extremskidåkare. Missa inte lavinen 2:07 in i filmen, läskigt!

STEPHANIE GILMORE
Stephanie är 27 år och har redan vunnit ASP World Tour sex gånger. Stephanie är en av tjejerna som tagit kvinnlig vågsurfing till nya nivåer. Se sammandraget från 2014 års tour där hon alltså blev världsmästare för sjätte gången. Missa inte hennes fantastiska backside cut-back från Fiji 0:43 in i filmen.

DARA TORRES
Daras simkarriär är över, men jag tycker den är värd att uppmärksammas. Få människor har lyckats simma hem 11 OS-medaljer och det finns bara en som lyckts ta hem 3 OS-medaljer vid en ålder av 41 år, Dara. Se gärna denna serie i fyra delar som beskriver Daras vardag mot sitt sjätte OS som hon sedan missade med några få hundradelar. Missa inte hennes rotation i frisim 1:06 in i filmen, kanon!

Om du har en inspirerande film på en kvinnlig idrottare, dela den gärna i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: