Inspirerande idrottsmän


I förra blogginlägget visade jag några filmer över inspirerande kvinnor. Här har jag istället valt ut fem filmer på duktiga idrottsmän. Filmerna tycker jag också är också välproducerade och snygga!

KILIAN JORNET BURGADA
Kilian är född i Spanien och är en skidalpinist och långdistanslöpare. Han bestiger berg i ett fantastiskt tempo och innehar många världsrekord just i att ta sig upp och ned för kända bergstoppar. Själv tycker jag hans sätt att ta sig ned för bergen imponerar, titta exempelvis vid 3:20.

GUILLAUM NERY
Guillaum är en fransk fridykare som jag tycker ha gjort några väldigt spektakulära filmer. I denna är det svårt att säga vad som är upp och vad som är ner? Havet är som rymden där Guillaum cirkulerar som en satellit.

JAMES KELLY
James är en amerikans longboardåkare från Kalifornien. James visar i denna film prov på imponerande åkning i häpnadsväckande hastigheter. Titta gärna på hans inbromsning vid 2:07.

OLI TWEDDELL
Oli seglar Finnjolle för det australiensiska landslaget. idén med denna film var att Olis segling skulle tilltala seglare, men jag måste erkänna att även jag som väldigt sporadiskt seglar blir mycket imponerad. Missa inte när han länsar vid 2:36.

HENRIK HARLAUT
Om du tittade på OS i Sotji känner du nog till Henrik. I denna prisbelönade skidfilm får du följa Henrik som brinner för skidåkning, introt i filmen från OS 2014 tycker jag är underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: