Motivation med Simon Sjödin


Simon Sjödin är en av de främsta manliga simmarna i Sverige för tillfället. Simons simkarriär har inte alltid gått spikrakt, men han har alltid lyckats samla kraft och visat dem som tvekat på hans kapacitet. Han tillhör den absoluta eliten och kommer representera Sverige under OS i sommar. Per och Nils fick möjlighet att ta ett snack med Simon för att få lite pepp och hitta träningsmotivation.

Per har tappat lite motivation i sin träning mot Ångaloppet 2016. Vi frågade därför Simon om han ville ta ett snack med oss för att motivera Per att komma igång med träningen igen. Simon har under många år levererat fina resultat i bassängen, men även Simon har haft motgångar.

Blev ej uttagen till OS i London
Efter sitt deltagande i OS i Peking la Simon allt fokus mot OS i London. Under åren levererade Simon många fina resultat så beslutet att inte skicka Simon till OS var det många som ifrågasatte. En månad innan OS i London fick han beskeded att han inte var uttagen. I filmen beskriver Simon att den perioden var det tuffaste som hänt i hans simkarriär. Trots att han sa till sig själv att han aldrig skulle simma igen så hittade han tlllbaks till simningen.

Revanch
När han såg OS-finalen på 200m medley i London så bestämde han sig för att han ville ge det ytterligare en chans. Denna gång skulle han ta ett år i taget och OS i Rio skulle inte vara ett slutmål. Det har snart gått åtta år sedan OS i Peking och OS i Rio närmar sig. Simon är redan uttagen och kommer att representera Sverige på 200m medley. I fjol simmade han VM-final på distansen och vi tror att han i sommar simmar OS-final.

Hur lyckas Simon motivera sig i sin träning även i motgångar?
* Ha kul på tränignen
* Ha träningskompisar
* Sätt kortsiktiga mål, varje pass ska ha ett syfte

Vi på Ångaloppet vill tacka Simon för att han tog sig tid och önska honom stort lycka till under OS i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: