Simma rakt i öppet vatten


Något av det viktigaste när du simmar utomhus är att försöka simma rakt, oavsett vågor, vind och strömmar. I det här inlägget ger vi våra tips på vad du kan tänka på för att hålla en rak riktning utomhus.

För att simma rakt måste du först och främst ha koll på vart du simmar. Ta ut ett tydligt riktmärke som du enkelt ser från vattenytan. Välj gärna något som är så högt upp från ytan som möjligt, gärna ett träd, hus eller liknande. Glöm inte att det är viktigt att titta upp ofta för att navigera rakt, gör du det sällan är det lätta att börja simma åt snett. Personligen tittar jag upp på vart 4-8 armtag.

Keri-Anne Payne har vunnit VM i öppet vatten två gånger och har ett OS-silver i öppet vatten på 10km. I filmen nedan tar hon upp flera bra saker som gör det enklare för dig att lyckas simma rakt när du tränar utomhus. Tyvärr har inte Speedo som gjort filmen satsat på en ljudtekniker så att det är inte helt lätt att höra henne på grund av allt ljud i simhallen…Det får man leva med :).

  • Jag gillar framförallt hennes vattenpolosimning som gör att hon under en längre tid kan titta framåt utan att det påverkar hennes simning speciellt mycket. Hon påpekar att det är speciellt bra under stökiga förhållanden.
  • Även hennes tips om simglasögon med olika färg på glaset. En enkel sak som kan göra stor skillnad. 

Kom ihåg!

  • Andas aldrig framåt
  • Försök att hitta ett landmärke som är tydligt att se och på så sett enkelt att navigera mot.

Kör hårt med träningen/

Nils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *