Swimrun mitt i Stockholm


Ångaloppet meetup 14
Swimrun mitt i Stockholm, igår arrangerade vi ett träningspass mitt i centrala Stockholm. 50 deltagare tränade swimrun runt och i Riddarfjärden i Stockholm. Vi blev väldigt glada över att så många valde att komma ned och träna tillsammans med oss denna fantastiska sommarmorgon.

Samling kl 06:45 söndag morgon, prick 07:00 hoppade vi i vattnet för första simningen till Riddarholmen. Det kändes som sommarens första varma morgon, dessutom vindstilla. Första simningen är som vanligt lite kylig, men för oss som tränat swimrun i sommar börjar bli vana vid kallt vatten…

Från Riddarholmen tog sig deltagarna via Gamla stan till Söder och Södermälarstrand. Därefter hoppade vi i vattnet ogen och simmade genom Pålsundskanalen. Det var otroligt fint när deltagarna simmade genom kanalen och sedan tog sig upp på Reimersholme. Träbåtar i kanalen på sidor om simmarna och de första deltagarna “klöv” vattenspegeln för att sedan ha 50 simmare bakom sig.

Ångaloppet meetup 9
Från Reimersholme tog vi oss sedan till Långholmen för att sedan simma under Västerbron till Kungsholmen. Många av deltagarna tyckte att det var häftigt att simma under Västerbron vilket inte är något de skulle göra själva eller mitt på dagen då det är på tok får många båtar ute.

Anledningen till varför vi valde att ha träningspasset så tidigt var för att det då är få båtar ute på Stockholms vatten. Trots det fina vädret så såg vi endast en båt utöver vår egen följebåt under hela träningspasset.

Passet avslutades med frukost vid Stadshuset. Alla deltagare låg i gräset och njöt av ett roligt pass och det fantastiska vädret. En perfekt start på söndagen.

Banan:
Kungsholmen – Riddarholmen – Gamal stan – Söder – Långholmen – Reimersholme – Långholmen – Kungsholmen
Banan längd: ca 8,5 km varav 7km löpning och 1500m simning
Antal deltagare: 50st

För att se fler bilder från träningspasset, klicka här.
Foto: Fredrik Wannerstedt

Ångaloppet meetup 4Rasmus var en av ledarna under träningspasset.

Ångaloppet Meetup 5Rasmus “dyker” i

Ångaloppet meetup 7

Ångaloppet meetup 11

Ångaloppet meetup 12Pålsundskanalen, mot Reimersholme.

Ångaloppet meetup 13Swimmrunners ta över cykelbanorna på Södermälarstrand.

Ångaloppet meetup1

Ångaloppet meetup2

Ångaloppet meetup3Samling en söndag kl 06:45.

Ångaloppet meetup6När 50 personer bestämmer sig för att träna tillsammans blir det trångt, precis som under en tävling.

Ångaloppet meetup8

Ångaloppet meetup10Löpning längs södermälarstrand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: