Tävlingstips för simning i öppet vatten


Oavsett om du tävlar i swimrun, triathlon eller simning i öppet vatten så finns vissa tips som du kommer kunna ha nytta av under en simtävling. Nils och Niko ger i filmen några tips som vi hoppas kunna hjälpa dig oavsett om du är en erfaren simmare eller nybörjare.

De vattendrag du simmar i kommer att skilja sig åt och inget är det andra likt. Bara i Sverige är det stor variation på våra sjöar och hav och åker du utomlands och simmar får du en helt annan upplevelse. Denna variation som finns inom simning i öppet vatten tycker vi är fantastiskt kul. Men för att du ska kunna njuta till fullo av naturupplevelsen gäller det att du känner dig bekvämt i vattnet och inte blir rädd. I filmen ger Nils och Niko tips på vad du kan tänka på när du ska tävla i öppet vatten där vår förhoppning är att du ska bli en tryggare och bättre simmare. Dessa tips kan hjälpa såväl nybörjare som erfarna simmare i sin strävan att bli bättre under tävling.

  • I början av ett lopp är det oftast som mest folk. Om du inte har som mål att slåss om en topplacering kan det vara bra att lägga sig lite på sidan eller låta de bästa simmarna passera
  • Bli bekväm i vattnet och ifall du tävlar i våtdräkt vänj dig vid den
  • Blir du trött, lägg dig på rygg och slappna av
  • Drafting, ta hjälp av konkurrenterna eller din lagkamrat genom att lägga dig vid höften och nyttja vågen från den framför dig. Den näst bästa positionen är att ligga vid fötterna precis bakom din lagkamrat eller konkurrent

Vi kan även rekommendera att du läser vårt inlägg på bloggen om säker simning i öppet vatten. För att komma dit klicka här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *