Swimrunläger i Stockholms skärgård


bild (28)Vattnet låg som en spegel och solnedgången reflekterade precis så fint som det gör i Sverige i juli. Bruset från skitsnacket i bastun var högt och värmen från det vedeldade aggregatet blev till massage för våra slitna kroppar. Att träna swimrun är en upplevelse, men att få dela upplevelsen med nya och gamla vänner är kanske bättre än upplevelsen i sig. Här kommer en kort summering från helgens träningsläger Explorer som Ångaloppet arrangerade i samarbete med Fysio+.

Med en följebåt öppnas skärgården för oss som gillar swimrun. Helt plötsligt är ingen simsträcka för lång, för exponerad eller för farlig. Istället är det din fysiska kapacitet sätter gränsen för vad som är möjligt. Med denna inställning hade vi hela Stockholms skärgården till vårt förfogande under helgens swimrunläger som vi kallar “Explorer”.

Explorer 15_minskadSwimrun är en upplevelse, men det gäller att du har följebåt och att någon hjälper dig på långa och exponerade simsträckor.

Att ta sig från Grinda till Husarö gick bättre än väntat. 35 km. Nordvästlig vind som bitvis var frisk, vågor slog och paddlar som fladdrar i vinden, inga problem. Deltagarna krigade på utan gnäll trots att vi mötes av en ö efter en annan med obanad och minst sagt utmanande löpning.

Explorer 22minskadHa med dig en draglina på era långpass, helt plötsligt är det någon i gruppen som blir trött. Att då kunna hjälpa sin kompis genom att ligga först och dra är positivt för alla. Här var det jag som kopplade in och stöttade Håkan mot slutet av dag ett.

Känslan är svår att beskriva, men du som simmat långt vet vad jag menar. När du simmat crawl längre än tidigare. Trycket är inte detsamma, frekvensen sjunker, armtagslängden likaså. Att då koppla ihop sig med en kompis och med hjälp av en draglina ta sig framåt är en härlig känsla. Hjälp dina vänner när du har möjlighet, nästa gång är det du som går på rött.

Explorer 28minskadDennis sträcker ut under andra dagens första simning.

Att kunna gå ifrån sin ursprungsplan är viktigt. Väder, vind och gruppens vilja är viktigare än en planering som har flera veckor på nacken. Att vi dessutom fick börja andra dagen med 1000m simning med horisontvy gjorde inte beslutet sämre! Vi valde helt enkelt bort Norröra och siktade Svartsö.

Explorer 30minskadJag tröttnar aldrig på att hoppa från klippor 🙂

30 km senare var det lunch på Svartsö och för att hinna äta lunch innan båtfärden mot Stockholm var vi tvungna att trycka på lite extra sista biten. Imponerade att se hur deltagare som under två dagar kört mer än 60km swimrun ändå klarar att växla tempo, snyggt!

Explorer 31minskadEfter 64 km swimrun under två dagar så avslutas helgen med båtfärd tillbaks till Stockholm. Vi var alla trötta, vi var alla nöjda och alla hade en ny erfarenhet på “upplevelsekontot”.

Stort tack alla deltagare för en fantastisk helg.

För att se fler bilder från helgen, klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *