Ångaloppet Driv – vår nyhet för 2017


Driv är Ångaloppets nya forum för att träffas, dela erfarenheter, inspireras och samtidigt tillsammans samla in pengar till välgörenhet.

Lördagen den 12 augusti bjuder vi in till en kväll med föreläsare, picknick och häng med glada swimrunners. Målet är att vi tillsammans ska samla in pengar till www.spokgarn.se som är en ideell organisation som arbetar med att rensa Östersjöns botten från skräp.

Föreläsare under kvällen:
Therese Alshammar
Rasmus Regnstrand och Simon Börjeson
Marika Wagner och Maja Tesch
Patrik Juhlin

Datum: Lördagen den 12/8
Tid: ca 18:00-21:00
Plats: Ånga
Pris: valfri donation till Spökgarn, görs via Swish
Mat: Ta med egen picknick
Anmälan: Är avgiftsfri och du anmäler dig här.

Therese Alshammar kommer och föreläser under Ångaloppet Driv.

Therese Alshammar
En av Sveriges främsta kvinnliga idrottare genom tiderna och den Europeiska simmare som simmat hem flest internationella medaljer. Missa inte Tessans snack på Ånga där hon kommer dela med sig av sina erfarenheter från idrottsvärldens absoluta toppskick.

Hur är det egentligen att simma över Ålands hav? Hör på Simon och Rasmus historia under Ångaloppet Driv.

Östersjösimmet
2011 testade de swimrun för första gånger då de vann Ångaloppet. Därefter har Simon Börjeson och Rasmus Regnstrand tillhört eliten i sporten. Deras största swimrunäventyr var när de 2015 tog sig från Singö i Sverige till Åbo i Finland samtidigt som de samla in pengar till organisationen Håll Sverige Rent.

På Ånga delar de med sig av sina erfarenheter från sex år med swimrun.

Både Marika och Maja har vunnit ÖtillÖ.

Marika Wagner & Maja Tesch
Världsmästarinnorna i swimrun har under 2017 dragit igång ett integrationsprojekt där de vill få fler att testa sporten. Lyssna på hur Marika och Maja engagerat nya deltagare till swimrun samtidigt som de byggt broar mellan svenskar och invandrare.

Skulle du vilja bli swimrunambassadör och vara med i tjejernas projekt? Kontakta dom via Instagram: Marika Wagner och Maja Tesch

Patrik “Pdyk” Juhlin
Lyssna på en fängslande föreläsning om våra hav, vrak och spökgarn, om problematiken kring spökgarn och de olika lösningar som Patrik och hans kollegor arbetar med för att rensa Östersjöns botten.

Läs mer om Spökgarn här.

Under kvällen på Ånga samlar vi in pengar till Patrik och hans kollegor. Redan nu går det bra att Swisha på följande nummer för att hjälpa deras organisation: 123 575 2746

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: