Simma snabbt med Rory Buck


Vi är många som vill sinna snabbt, tyävärr är det lättare sagt än gjort. Rory Buck är triathlontränare i Dubai med fokus på att få folk att simma snabbare och mer effektivt. Se filmen och hör om vad han tycker är de viktigaste komponenterna för att utveckla sin simning.

Rory bor sedan ett antal år i Dubai där han coachar triathleter som bor i Dubai men han hjälper även personer som han coachar på distans via sin hemsida www.icanswimfast.com. Rory har själv en bakgrund som elitsimmare och började coacha när han själv fortfarande var aktiv simmare. Han säger att coachande hjälpte honom att utveckla sin egen simning.

Rory simmar fortfarande många kilometer i bassängen varje vecka även om hans egen elitkarriär är över.

Enligt Rory så finns det två fundament som många missar när de försöker att bli bättre simmare

  • Andningen – att avslappnat kunna andas när du simmar är nödvändigt för att kunna simma längre sträckor. Rory säger att det märks efter 3-5 minuters simning om simmaren behärskar att andas på ett kontrollerat och avslappnat sätt.

  • Balansen – Det spelar ingen roll hur mycket du tränar om du inte har en god position i vattnet. Rory poängterar vikten av att minimera motståndet. Huvudet, höften och benen ska ligga i en rak linje för att underlätta när du simmar.

Triathlon växer sig allt starkare i Dubai och träningsmöjligheterna är det svårt att klaga på.

Rory berättar även om de goda möjligheterna till att träna triahlon i Dubai. Så är du sugen på en träningsresa kan Rory och jag själv varm rekommendera Dubai. Fin löpning på och längs stränderna, rent vatten med enkel access via de många stränderna och gillar du att cykla ska det även finnas gott om cykelvägar.

Frågan jag själv ställer mig är när vi får se den första swimruntävlingen i Dubai? Rory säger att han själv vill bli bättre på att springa och ser gärna att det är lite varmare i vattnet utanför Ånga innan han själv kommer och tävlar under Ångaloppet. Jag ska tjata på honom så vi får se när han dyker upp :).

Jag vill även avsluta med att tacka Rory för att han bjöd in mig till träningspasset och tog sig tid till en pratstund. För fler simtips från Rory kan jag rekommendera hans instagram: @icswimfast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *