Simma långt, tips


Oavsett om du är en erfaren simmare och vill simma en längre simsträcka snabbt eller om du är ny inom simning och istället har som mål att klara att simma en längre sträcka så ger jag dig här lite tips.

Välj ut en sträcka som känns utmanande och men något som du klarar av. Personligen tycker jag 1500m är en lagom sträcka att utgå ifrån. Upplägget blir givetvis olika om ditt mål är att försöka klara sträckan jämfört med om du vill simma den så snabbt som möjligt.

För dig som vill klara 1500m simning i ett sträck

Är du ny inom simning handlar det om att sträcka ut samt simma lugnt och harmoniskt. Dela upp sträckan i delmål och fokusera på att simma rakt. Det är bättre att du tittar framåt ofta så att du simmar rakt än att du lägger tid och energi på att simma “slalom”. Simma med en kompis och turas om att drafta på varandra och glöm inte att vila när det behövs. När du är halvvägs så ge dig själv en klapp på axeln, ta en kort paus och fortsätt sen mot målet. 

För dig som vill simma 1500m snabbt

För en mer erfaren simmare är 1500m en tuff utmaning om målet istället är att göra det i hög fart. Då handlar det också om att sträcka ut och simma tekniskt bra men glöm inte att att du även måste vara aktiv och trycka igenom draget. Det är lätt att tankarna seglar iväg under en längre simning och då kommer farten att sjunka. Ska du slå din tidigare bästa tid kan du helt enkelt inte ligga och tänka på inköpslistan till midsommarafton… :). Håll istället fokus på din uppgift! Ta hjälp an en kompis genom att turas om att drafta på varandras fötter.

Säkerhet

Även den snabbaste simmaren kan behöva avbryta en simning. Se därför till att simma längs land och du tränar med minst en kompis. Läs gärna vårt inlägg om säker simning utomhus.

Jag vill även passa på att önska er alla en glad midsommar. Glöm nu inte att ta med dig våtdräkten, perfekt att ta en simtur även i helgen. / Nils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *